Sök

Arbetsmiljöingenjör Kommunhälsan


Om arbetsplatsen

I Varbergs kommun är vi cirka 5 000 medarbetare som delar en och samma verksamhetsidé: Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Detta gör vi på väldigt många olika sätt, det finns mer än 135 olika yrken i vår breda verksamhet. Varberg växer och behoven av kommunens tjänster både ökar och förändras, därför behöver vi din kompetens. Vill du växa med oss? Varbergs kommun har en intern företagshälsovård, Kommunhälsan, som servar kommunens samtliga förvaltningar och bolag i kommunkoncernen. Våra lokaler är centralt belägna med närhet till bra kommunikationer. Kommunhälsan har 13 engagerade medarbetare inom företagshälsans kärnområden hälsa, medicin, beteendevetenskap, ergonomi och arbetsmiljö. Arbetet på Kommunhälsan präglas av en helhetssyn på människan i arbetslivet. Vi stöttar cheferna i det systematiska arbetsmiljöarbetet i att skapa förutsättningar för ett hållbart arbetsliv. Som intern hälsa finns vi nära och tar gemensamt ansvar för att skapa tillit hos kunderna. Vi är en arbetsplats i utveckling och har nyligen genomfört en extern kartläggning av verksamheten, med fokus på vad som krävs för att möta kundernas behov.


Arbetsuppgifter

Vi söker nu en arbetsmiljöingenjör som vill utveckla verksamheten vidare tillsammans med oss. För att ta vara på framtida möjligheter och utmaningar visar kommunens ledord; nytänkande, framåtanda, kunskap och mod oss vägen. Som kundorienterad arbetsmiljöingenjör är du ett stöd för våra chefer i deras strävan efter en god arbetsmiljö. Du är en samarbetspartner i utvecklandet av det systematiska arbetsmiljöarbetet genom att agera rådgivare och sakkunnig i riskbedömningar, skyddsronder och andra utredningar. Med din tekniska kompetens utreder och analyserar du den fysiska arbetsmiljön, utvärderar lösningar och kommer med förslag på åtgärder. Då kommunen växer stadigt så finns behov av stöd kring båda nya och äldre lokaler. En annan viktig uppgift är att hålla utbildningar för större och mindre grupper. Utöver att vara stöd till våra kunder är du en intern samarbetspartner till kollegor. Du kommer också att vara delaktig i det interna kvalitetsarbetet.

Kvalifikationer

Du har akademisk utbildning eller annan relevant kompetens som kan bedömas likvärdig, gärna med en skydds-/arbetsmiljöingenjörsutbildning. Meriterande är om du har erfarenhet från företagshälsa. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Förmågan att samarbeta är naturlig för dig och du är socialt aktiv i yrkesmässiga sammanhang. Du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter, har mod och ser möjligheter i förändringar. Du är van att arbeta konsultativt och kan vägleda kunder till en god arbetsmiljö. Du arbetar systematiskt, följer upp egna beslut och har god struktur och kommunikationsförmåga. Vi söker dig som är trygg och har ett genuint engagemang och intresse för människors hälsa och arbetsmiljö. Vi tänker att du också har förmåga att se människors, gruppers och organisationers potential. Du behöver vara bekväm med att prata inför grupper, samt kunna möta chefer på alla nivåer i organisationen.


Erfarenhetskrav

Erfarenhet krävs

Övrigt

Varbergs kommun har ett politisk beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2022-01-16

Referensnummer: A1078420


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: Efter överenskommelse

Antal tjänster: 1


Upplysningar

Anette Stockhaus, Kommunhälsans tf verksamhetschef

Telefon: 073-200 57 43


Fackliga kontaktpersoner

Vision Tel: 072-358 03 90


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

Självservice & blanketter