Sök

Undersköterskor till Midsommargården


Om arbetsplatsen

I Varbergs kommun är vi cirka 5 000 medarbetare som delar en och samma verksamhetsidé: Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Detta gör vi på väldigt många olika sätt, det finns mer än 135 olika yrken i vår breda verksamhet. Varberg växer och behoven av kommunens tjänster både ökar och förändras, därför behöver vi din kompetens. Vill du växa med oss? Att jobba för Varbergs omsorg är inte som att jobba för vem som helst. Vi har många olika yrken och karriärmöjligheter att välja bland. Det är ett växande område och vi behöver mer personal i framtiden. Men kanske viktigast av allt är att du gör skillnad i andra människors liv. Vi står för omsorg med mycket hjärta. Välfärdsteknik och nytänkande inom IT är något vi ständigt utvecklar. Midsommargården är Varbergs Omsorgs nya särskilda boende för äldre som öppnade i mars 2021. Boendet ligger i den nybyggda stadsdelen Träslövs trädgårdsstad med nära till havet och stadskärnan. Det finns 60 lägenheter och varje avdelning består av 10 platser och den huvudsakliga inriktningen kommer att vara personer med demenssjukdom. En avdelning kommer att ha inriktning för yngre personer med demenssjukdom. Boendemiljön är anpassad för att underlätta för självständighet och orientering. En stor trädgård finns i anslutning till huset som ska användas som en träffpunkt och inbjuda till hälsofrämjande aktiviteter. I vår verksamhet kommer fysisk rörelse och andra lustfyllda aktiviteter vara en del av vardagen. I boendet finnas en dagverksamhet för yngre personer med demenssjukdom.


Arbetsuppgifter

Arbetsmoment som ingår är bland annat att ge god omvårdnad och social omsorg utifrån kundens individuella behov. Du arbetar aktivt med ditt kontaktmannaskap och upprättar samt arbetar utifrån genomförandeplaner. Social dokumentation är en viktig del av arbetet såväl som användandet av Senior Alert och BPSD. Du arbetar enligt gällande delegering ifrån hälso- och sjukvården och i nära samverkan med ansvarig sjuksköterska, rehabiliteringsansvariga samt anhöriga. Vi arbetar hälsofrämjande, där vi främjar hälsa genom att stärka det friska, stödja självständighet, skapa förutsättningar för trygghet och förebygga ohälsa samt möjliggöra inflytande och delaktighet. Det är du som varje dag visar att vi lever upp till våra värderingar såväl i mötet med våra kunder som i ledarskap och medarbetarskap. I arbetet ingår tjänstgöring varannan helg på samtliga tjänster.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har vård o omsorgsprogrammet eller det som värderas motsvarande. Har du vidareutbildning inom demens, geriatrik, psykiatri, andra kognitiva nedsättningar eller aktiviteter så är det självklart meriterande. Du har goda omvårdnadskunskaper samt är en ansvarstagande, lugn och trygg person. Arbetet kräver att du har förmåga att anpassa ditt arbete efter olika kunders behov och situation. Du ska tycka om att stå inför nya utmaningar och ha förmåga att kunna se uttalade och outtalade behov i verksamheten. Vi förväntar oss att du har ett professionellt förhållningssätt och att du är väl bevandrad med den nationella värdegrunden. Vi kommer att tänka nytt i schemaläggning och önskar därför att du är flexibel, samarbetsvillig och ser positivt på att arbeta olika tider på dygnet samt på alla våra avdelningar.


Erfarenhetskrav

Erfarenhet krävs

Övrigt

Varbergs kommun har ett politiskt beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid.


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2021-10-24

Referensnummer: Varbergs Omsorg 62/21


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Beskrivning av omfattning: Eller den tjänstgöringsgrad du önskar

Tillträde: Enligt överenskommelse Löpande rekrytering Provanställning kan komma att bli i 6 månader.

Antal tjänster: 3


Upplysningar

Pia Lindskog, Enhetschef

Telefon: 072-9828184


Anna-Karin Kvarnemar, Enhetschef

Telefon: 072-9836608


Fackliga kontaktpersoner

Kommunal exp Tel: 072-1517376


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

Självservice & blanketter