Sök

Elevassistent, Mariedalsskolan


Om arbetsplatsen

I Varbergs kommun är vi cirka 5 000 medarbetare som delar en och samma verksamhetsidé: Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Detta gör vi på väldigt många olika sätt, det finns mer än 135 olika yrken i vår breda verksamhet. Varberg växer och behoven av kommunens tjänster både ökar och förändras, därför behöver vi din kompetens. Vill du växa med oss? Mariedalsskolan är en mångkulturell skola med elever i grundskolans årskurs F-3. På skolan går ca 260 elever och 50 personal. Vi delar även lokaler och skolgård med grundsärskolan. Skolan ligger i centrala Varberg och det är promenadavstånd till torget och havet. Denna tjänst riktar sig mot att arbeta i grundskolan. Skolan är uppdelad i arbetslag som är kopplade till varje årskurs men man har även en tillhörighet i det stadie man arbetar. Vi arbetar systematiskt för att utveckla kvalitén i undervisningen för elevernas lärande både under skoldagen och fritids vistelsen. Skolans kultur är formad genom att vi samverkar och arbetar tillsammans i kollegiet och mellan professioner. Alla medarbetare i Varbergs kommun har bland annat möjlighet att köpa ett rabatterat pendelkort, få ekonomiskt friskvårdsstöd och hyra en cykel eller elcykel till ett förmånligt pris.


Arbetsuppgifter

Huvudsakligt arbete i ett team kring elever. Du tillsammans med kollegor verkar för att öka elevernas delaktighet och tillgängliggöra lärmiljön. Du kommer att ha ett nära samarbete med klasslärare och vid behov stöd av specialpedagog. Som elevassistent har du fokus på att alla elever ska nå sina individuella mål samt få det sociala stöd som den behöver. Du stödjer och undanröjer hinder för eleven genom att kravanpassa lärmiljön. Du har erfarenhet av att arbeta med lågaffektivt bemötande. Du är van vid att arbeta med tydliggörande pedagogik med bildstöd. Det är också mycket värdefullt om du har kunskaper inom neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF). Du kan arbeta såväl under handledning som självständigt tillsammans med pedagoger och elever. Du är van vid kontakter och samarbete med andra professioner såväl inom skolan som utom liksom samarbete med vårdnadshavare. Arbetsuppgifterna kan innebära som att till exempel stödja elever i undervisningen, rastaktiviteter och förflyttningar. För oss är samarbete viktigt och du behöver vara motiverad att tillsammans med dina kollegor driva verksamheten framåt. Därtill tar du gärna egna initiativ som bidrar till ett utvecklande, positivt och kreativt arbetsklimat. Ditt uppdrag är under elevernas hela skoldag. Vilket innebär att de möter eleverna under skoldagen men även under fritidsvistelsen.

Kvalifikationer

Gymnasieutbildning, Barn- och fritidsprogrammet eller motsvarande som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har tidigare erfarenhet av att arbeta som elevassistent i liknande uppdrag inom skolan. Du har en utbildning som elevassistent, barnskötare, undersköterska eller liknande. Erfarenhet av arbete med NPF ses som positivt. Vänligen bifoga, via Offentliga Jobb, betyg, examensbevis och i förekommande fall förskollärarlegitimation alternativt lärarlegitimation.


Erfarenhetskrav

Erfarenhet krävs

Övrigt

Varbergs kommun har ett politiskt beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. Om du erbjuds anställning inom Förskole- och grundskoleförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag ur belastningsregistret innan anställningsavtalet träder i kraft. På följande länk kan du beställa rätt belastningsregister: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/ Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk av tillsvidareanställd personal. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2022-08-07

Referensnummer: A1138633


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Omfattning: Heltid

Beskrivning av omfattning: 100%

Tillträdesdatum: 2022-08-15

Varaktighet: 6 månader eller längre

Antal tjänster: 1


Upplysningar

Anna Ljungdahl, Rektor

Telefon: 0732-43 83 30


Fackliga kontaktpersoner

Lärarförbundet Tel: 0721-51 73 78


Lärarnas Riksförbund Tel: 0721-51 73 92


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

Självservice & blanketter