Sök

Mät- och kartingenjör


Om arbetsplatsen

I Varbergs kommun är vi cirka 5 000 medarbetare som delar en och samma verksamhetsidé: Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Detta gör vi på väldigt många olika sätt, det finns mer än 135 olika yrken i vår breda verksamhet. Varberg växer och behoven av kommunens tjänster både ökar och förändras, därför behöver vi din kompetens. Vill du växa med oss? Som mät- och kartingenjör kommer du att tillhöra avdelningen geografisk information på stadsbyggnadskontoret. Kontoret har cirka 80 medarbetare och omfattar även lantmäteri, bygglov, kvalitet- och utveckling och planavdelning. Du kan läsa mer på varberg.se Avdelning geografisk information är kommunens geodatanod. Vi har spännande satsningar inom 3D, visualisering och öppna geodata. På avdelningen arbetar idag 20 personer varav 10 i mät-och kartgruppen och 10 i GIS-gruppen. Mät-och kartgruppen arbetar med Trimble mätinstrument, SBG Geo,Trimble business center, Auto-CAD, QGIS och Avekis program MyCarta för kartproduktion. Sokigo Nova bygg används för ärendehantering. Vi använder drönare i vårt dagliga arbete. Vi erbjuder ett omväxlande arbete med kombination av fältarbete och kontorsarbete. Du kommer att samarbeta med avdelningens GIS-grupp och ha kontakter med representanter från de samhällsbyggande förvaltningarna för att komma närmare den obrutna samhällsbyggnadsprocessen som kommunen strävar mot.


Arbetsuppgifter

Är du en självgående och strukturerad mät- och kartingenjör? Bra på att planera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt? Toppen! Just nu söker vi 1 ny kollega. Som mät- och kartingenjör kommer ditt arbete bestå av ett större arbetsområde: • Nybyggnadskartor, utstakningar och lägeskontroller. Du ansvarar för hela kedjan från förberedelser inför fältinmätning till leverans. Planering och samarbete sker inom nybyggnadsgruppen. Dialog sker med kund och med bygglovsavdelningen för att hamna rätt i uppdraget. Leverans av resultat i form av kartor och dokumentation gör du direkt till beställare/kund. Ajourhållning av geodata görs löpande.

Kvalifikationer

• För tjänsten som mät- och kartingenjör har du relevant utbildning från högskola eller motsvarande kompetens. • Du behöver ha goda kunskaper och erfarenheter av fältinmätning, beräkning, utstakning och produktion av nybyggnadskartor. • Det är meriterande om du har förkunskaper i nämnda IT-miljöer. • Du har god kommunikativ förmåga och är lösningsorienterad i dialog med kund och dina medarbetare. • Förväntan är att du bidrar till vårt goda arbetsklimat med positiv energi och arbetsglädje! • Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. • Innehav av B-Körkort är ett krav.


Övrigt

Urval och intervjuer sker löpande och tillsättning kan ske före sista ansökningsdag. Varbergs kommun har ett politisk beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att medarbetare har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2023-12-04

Referensnummer: C164431


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.

Antal tjänster: 1


Upplysningar

Karin Fridstrand, Avdelningschef geografisk information

Telefon: 0340-69 79 05


Fackliga kontaktpersoner

Emma Sigvardsson Tel: 0340-885 69


Per-Olof Ölje Tel: 034088388


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

Självservice & blanketter