Sök

Vad har du för planer sommaren 2022? Se hit!


Om arbetsplatsen

I Varbergs kommun är vi cirka 5 000 medarbetare som delar en och samma verksamhetsidé: Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Detta gör vi på väldigt många olika sätt, det finns mer än 135 olika yrken i vår breda verksamhet. Varberg växer och behoven av kommunens tjänster både ökar och förändras, därför behöver vi din kompetens. Vill du växa med oss? Att jobba för Varbergs omsorg är inte som att jobba för vem som helst. Vi har många olika yrken och karriärmöjligheter att välja bland. Det är ett växande område och vi behöver mer personal i framtiden. Men kanske viktigast av allt är att du gör skillnad i andra människors liv. Vi står för omsorg med mycket hjärta. Vi söker just dig som är intresserad av sommarvikariat inom vård och omsorg i Varbergs kommun sommaren 2022. Vi söker sommarvikarier till nedanstående verksamheter: • Undersköterska/vårdbiträde inom Särskilt boende/äldreboende • Undersköterska/vårdbiträde inom hemtjänst/Trygghetsteamet • Stödassistenter/vårdbiträde inom funktionshinder • Personlig assistent Vi kommer erbjuda dig en betald introduktionsutbildning, bredvidgång, läkemedelsutbildning och förflyttningsutbildning.


Arbetsuppgifter

Vi arbetar hälsofrämjande, där vi främjar hälsa genom att stärka det friska, stödja självständighet, skapa förutsättningar för trygghet och förebygga ohälsa samt möjliggöra inflytande och delaktighet. Undersköterska/vårdbiträde inom äldreomsorgen: Som vikarie inom äldreomsorgen arbetar du på ett äldreboende, trygghetsteamet, dagverksamheter eller inom hemtjänsten. I arbetet ingår exempelvis att stötta och motivera personen att klara av matlagning, städning och tvätt samt hygien och toalettbesök. Du finns också till hands i sociala sammanhang, till exempel genom att följa med på olika aktiviteter. Stödassistent/vårdbiträde inom funktionshinder: Som vikarie arbetar du på en gruppboende eller på daglig verksamhet. De personer du möter i ditt arbete har någon form av funktionsnedsättning. Du kommer att vara ett socialt och pedagogiskt stöd för personer som behöver hjälp med en fungerande vardag. Att arbeta som stödassistent innebär att du kan arbeta med flera personer och andra kollegor, i vissa fall kan ensamarbete förekomma. Arbetsuppgifterna är bland annat att hjälpa till med förflyttningar, på- och avklädning, hygien, matlagning, handling, städning och toalettbesök. Personlig assistent: Att arbeta som Personlig assistent innebär att du är en förlängd arm till en person med funktionsnedsättning. Syftet är att personen får god livskvalitet och möjlighet att utföra olika sysslor och aktiviteter. Arbetsuppgifterna är varierande utifrån personens behov, det kan vara t.ex. förflyttning, på- och avklädning och hygien eller att stötta vid vardagssysslor så som städning, matlagning, aktiviteter och inköp. Arbetet utgår från personens hem.

Kvalifikationer

Som vikarie kan du arbeta som vårdbiträde, undersköterska, stödassistent eller personlig assistent. Vilka krav ställer vi på våra vikarier? • Du är över 18 år. • Du behärskar det svenska språket på ett sätt så att du kan kommunicera med kunder, anhöriga och dina arbetskamrater. • Du kan skriftligt dokumentera det som krävs i verksamheten. • Du kan arbeta med både manliga och kvinnliga arbetskamrater och kunder. • Krav på körkort i många av hemtjänstgrupperna och i vissa personliga assistansärenden. Meriterande • Det är meriterande om du har erfarenhet från eller utbildning inom vårdyrket. Stor vikt läggs vid dina personliga egenskaper, som att du har en god människosyn, är lyhörd, empatisk ansvarsfull och flexibel. Du gillar att arbeta både självständigt och i grupp. För att bli vikarie hos oss tror vi också att du är en: • En självständig och ansvarsfull person som bidrar till en värdefull dag för våra kunder. Som vikarie har du en viktig roll! • En ersättare för ordinarie personal som förväntas kunna utföra de arbetsuppgifter som ingår. Har en vilja att lära nytt. • En engagerad person som visar intresse för jobbet och vågar ställa frågor när det behövs. Har en positiv inställning. • En person som är professionell och trevlig i sitt bemötande och har en god kommunikativ förmåga. • En flexibel person som ska kunna ta sig till flera olika arbetsplatser i kommunen. Arbetstider, arbetsplatser och uppgifter kan snabbt förändras.


Erfarenhetskrav

Erfarenhet krävs

Övrigt

Varbergs kommun har ett politiskt beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid.


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2021-11-30

Referensnummer: Sommarvikariat vård och omsorg 2022


Anställningsvillkor

Anställningsform: Sommarjobb / Säsongsanställning

Omfattning: Heltid

Beskrivning av omfattning: Eller den tjänstgöringsgrad du önskar

Tillträde: Sommaren 2022

Antal tjänster: 20


Upplysningar

Rekrytering VO,


Fackliga kontaktpersoner

Kommunal exp Tel: 072-1517376


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

Självservice & blanketter