Sök

Elevassistent, Varbergs grundsärskola


Om arbetsplatsen

I Varbergs kommun är vi cirka 5 000 medarbetare som delar en och samma verksamhetsidé: Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Detta gör vi på väldigt många olika sätt, det finns mer än 135 olika yrken i vår breda verksamhet. Varberg växer och behoven av kommunens tjänster både ökar och förändras, därför behöver vi din kompetens. Vill du växa med oss? Varbergs grundsärskola har i dagsläget nio klasser på Mariedalsskolan, tre klasser på Almers skola och en klass i extern lokal. Vi har tre fritidsavdelningar på Mariedalsskolan. Arbetet i fritidshemmet sker i grupper om sex till tolv elever. På fritids arbetar fritidspedagoger tillsammans med elevassistenter, teckenspråkspedagog, förskollärare och socialpedagog. Allt pedagogiskt arbete sker utifrån ett individuellt perspektiv men ofta i grupp då kommunikation är själva kärnan i lärandet.


Arbetsuppgifter

Vi söker en elevassistent för arbete på fritidsavdelningen för elever med flerfunktionsnedsättningar. Du skall kunna arbeta både enskilt och i grupp och kunna planera och strukturera arbetet med eleverna. Tjänsten innebär eventuellt också arbete i grundsärskolans klasser.

Kvalifikationer

Utbildning och erfarenhet av att arbeta med elever med intellektuell funktionsnedsättning (utvecklingsstörning). Kunskap i tecken som stöd, erfarenhet av alternativa kompletterande kommunikationsmetoder är meriterande. Du bör ha en god fysik då tunga lyft kan ingå. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Vänligen bifoga, via Offentliga Jobb, betyg, examensbevis och i förekommande fall förskollärarlegitimation alternativt lärarlegitimation.


Erfarenhetskrav

Erfarenhet krävs

Övrigt

Varbergs kommun har ett politiskt beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. Om du erbjuds anställning inom Förskole- och grundskoleförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag ur belastningsregistret innan anställningsavtalet träder i kraft. På följande länk kan du beställa rätt belastningsregister: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/ Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk av tillsvidareanställd personal. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2023-01-31

Referensnummer: A1194126


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Omfattning: Deltid

Beskrivning av omfattning: Denna tjänst har en sysselsättningsgrad om 50-80% och kan kombineras med andra arbetsuppgifter upp till heltid.

Tillträdesdatum: 2023-02-01

Tillträde: Snarast

Varaktighet: 3-6 månader

Antal tjänster: 1


Upplysningar

Jessica Eriksson, Rektor

Telefon: 0733-81 89 32


Malin Karlsson,

Telefon: 070-1447411


Fackliga kontaktpersoner

Kommunal Tel: 0721-51 73 76


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

Självservice & blanketter