Sök

Yrkeslärare för el- och energiprogrammet på Peder Skrivares skola


Om arbetsplatsen

I Varbergs kommun är vi cirka 5 000 medarbetare som delar en och samma verksamhetsidé: Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Detta gör vi på väldigt många olika sätt, det finns mer än 135 olika yrken i vår breda verksamhet. Varberg växer och behoven av kommunens tjänster både ökar och förändras, därför behöver vi din kompetens. Vill du växa med oss? Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen ansvarar för arbetsbefrämjande åtgärder, integrationsfrågor och utbildning på gymnasial och eftergymnasial nivå. Här skapar vi förutsättningar för det livslånga lärandet och möjligheter för individen att utvecklas, studera och nå egen försörjning. Vi bidrar också till ett livskraftigt näringsliv genom att tillvarata utvecklingsbehov i näringslivet och skapa projektsatsningar, nätverk och mötesplatser där utbildning och näringsliv kan mötas. Peder Skrivare gymnasieskola (PS) erbjuder flertalet nationella gymnasieprogram som kan kombineras med utvecklande utbildning inom idrott, Ung Företagsamhet, Teknikcollege eller Vård och Omsorgscollege. Kunskap, Kreativitet och Mångfald är viktiga begrepp för oss och präglar vårt synsätt. Vårt samarbete med näringslivet är väletablerat och vi lovar dig en förstklassig arbetsplats! PS har drygt 1900 elever och 240 personal. Det är bra sammanhållning och låg personalomsättning. Det är en skola i framkant som kommer att fortsätta växa. Vill du vara med på resan?


Arbetsuppgifter

Jobbet som lärare hos oss innebär att du, tillsammans med dina kollegor ska planera och bedriva undervisning på el- och energiprogrammet, både teoretiskt och praktiskt. För att du ska trivas hos oss behöver du vara lösningsfokuserad, positiv och kunna skapa goda relationer med såväl elever som kollegor. Det är en förutsättning att du tycker om att arbeta med ungdomar. Du arbetar för att varje elev når sin fulla potential och bidrar till att utveckla lärmiljöer som uppmuntrar elevers lärande, delaktighet och inflytande. Din undervisning formar du aktivt utifrån ett språk- och matematikutvecklande arbetssätt. Det innebär att du gör strategiska val för kunskap och lärande och systematiskt arbetar med att förbättra kvalitet och resultat i en lärande organisation. Som anställd får du kompetenshöjande insatser under läsåret. Innehållet och formen för kompetensutvecklingsinsatserna tar utgångspunkt i verksamhetsplan och identifierade behov som framkommit i det systematiska kvalitetsarbetet. På så sätt skapas likvärdighet, långsiktighet och hållbarhet för att nå prioriterade mål. Alla medarbetare i Varbergs kommun har bland annat möjlighet att köpa ett rabatterat pendelkort, friskvårdsbidrag och har möjlighet att hyra en cykel eller elcykel till ett förmånligt pris.

Kvalifikationer

Vi söker dig som idag arbetar som yrkeslärare eller arbetar i branschen som installationselektriker eller säkerhetstekniker. Vi ser gärna att du är legitimerad yrkeslärare för el- och energi programmet och eller certifierad larmingenjör med kunskaper i kurserna • Larm-, övervakning- och säkerhetssystem • Kommunikationsnät • Trådlösa radiosystem Till din ansökan önskar vi att du bifogar, betyg, examensbevis och lärarlegitimation. För att en tillsvidareanställning ska vara aktuell behöver du vara behörig lärare. Arbetsgivaren kommer att tillämpa löpande rekrytering för tjänsten så ansök gärna idag.


Erfarenhetskrav

Erfarenhet krävs

Övrigt

Varbergs kommun har ett politisk beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att medarbetare har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2023-04-09

Referensnummer: A1207234


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Beskrivning av omfattning: 80-100%

Tillträdesdatum: 2023-08-10

Antal tjänster: 1


Upplysningar

Kristina Bäckman, Rektor

Telefon: 073-3845984


Fackliga kontaktpersoner

Sveriges Lärare Tel: 0340-887 25


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

Självservice & blanketter