Sök

Ekonomer, förskole- och grundskoleförvaltningen


Om arbetsplatsen

I Varbergs kommun är vi cirka 5 000 medarbetare som delar en och samma verksamhetsidé: Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Detta gör vi på väldigt många olika sätt, det finns mer än 135 olika yrken i vår breda verksamhet. Varberg växer och behoven av kommunens tjänster både ökar och förändras, därför behöver vi din kompetens. Vill du växa med oss? Varberg har unika möjligheter med sitt läge, havet och naturen. För att utnyttja den fulla potentialen ska Varberg utvecklas till Västkustens kreativa mittpunkt. För att lyckas krävs nytänkande, framåtanda, kunskap och mod. Vår Vision 2025 skapar förutsättningar för tillväxt i hela kommunen och en fantastisk livsmiljö. I Varbergs kommun bor ca 66 000 invånare och befolkningen ökar stadigt. Företag och människor har upptäckt fördelarna med Varberg och söker sig till en kommun med hög livskvalitet. I dag är vi cirka 4 500 anställda och nu behöver vi fler medarbetare för att kunna förverkliga visionens verksamhetsidé. Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Förskole- och grundskoleförvaltningen har med utgångspunkt i Varbergs kommuns vision 2025 ansvar för att utbilda barn och elever för morgondagens kompetensbehov och stärka deras självförtroende så att de lämnar sin skolgång med de rätta förutsättningarna för att göra val utifrån sina mål och drömmar. Förvaltningen ansvarar för förskola, grundskola samt grundsärskola. Antalet anställda är cirka 2 200 och budgeten för 2021 uppgår till drygt 1 400 miljoner kronor.


Arbetsuppgifter

Är du ekonom med intresse för förskola- och grundskola, lokalfrågor och tycker om att arbeta med budget, uppföljning och redovisning? Vill du vara med och arbeta för att verksamhetens resurser tillvaratas optimalt och på ett ekonomiskt fördelaktigt sätt? I sådana fall kan detta vara tjänster för dig. Förskole- och grundskoleförvaltningen söker nu 2 nya ekonomer. Tjänsterna innebär ett nära samarbete med cheferna i vår verksamhet och övriga ekonomer i ekonomiteamet för att samordna och utveckla gemensamma effektiva modeller och rutiner för verksamheten. I uppdraget ingår bland annat löpande arbete med budgetering, uppföljning, bokslut och analyser för att stödja och vara ekonomisk rådgivare åt verksamhetens chefer. I den ena tjänsten ingår arbete som innebär att vara en stöttande funktion till våra lokalstrateger och chefer i frågor rörande lokaler, måltider, beställningar och verksamhetsanpassningar. I den andra tjänsten ingår arbete som innebär att vara en stöttande funktion till våra chefer i frågor rörande grundskolan.

Kvalifikationer

Du har en akademisk examen inom ekonomi och några års erfarenhet av kvalificerat ekonomiarbete där du har arbetat med redovisning, budget, uppföljning och bokslut. Du har goda kunskaper i Microsoft Office-paketet med tyngdpunkt på Excel. Vi söker dig med ett lösningsfokuserat förhållningssätt där du utgår från helheten och har förmågan att fokusera på väsentligheter för att göra ekonomiuppföljningen enkel, intressant och kvalitativ. En stor fördel är om du har pedagogisk förmåga. Som person är du analytisk och tar initiativ som visar på nya möjligheter utifrån verksamhetens förutsättningar. Vi värdesätter att du är serviceinriktad, förändringsbenägen, drivande, kreativ, tar ansvar och är van vid självständigt arbete. Du har ett strukturerat arbetssätt, god prioriteringsförmåga, har lätt för att samarbeta och uttrycka dig i tal och skrift samt goda datakunskaper. Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper. Erfarenhet krävs. De inledande intervjuerna kommer ske under vecka 49 och 50. Vänligen bifoga, via Offentliga Jobb, betyg, examensbevis och i förekommande fall förskollärarlegitimation alternativt lärarlegitimation.


Erfarenhetskrav

Erfarenhet krävs

Övrigt

Varbergs kommun har ett politiskt beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. Om du erbjuds anställning inom Förskole- och grundskoleförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag ur belastningsregistret innan anställningsavtalet träder i kraft. På följande länk kan du beställa rätt belastningsregister: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/ Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk av tillsvidareanställd personal. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2021-12-12

Referensnummer: A1070319


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Beskrivning av omfattning: 100%

Tillträdesdatum: 2022-01-03

Tillträde: eller enligt överenskommelse.

Varaktighet: Tillsvidare

Antal tjänster: 2


Upplysningar

Charlotta Sandahl Edemyr, Avdelningschef Ekonomi och Lokaler

Telefon: 0703418281


Fackliga kontaktpersoner

Vision Tel: 072-358 03 90


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

Självservice & blanketter