Sök

Familjerättssekreterare


Om arbetsplatsen

Varbergs kommun har en vision: år 2025 ska vi vara Västkustens kreativa mittpunkt. På vägen dit ska mycket hända. Var du än bor i Varberg finns havet, bokskogen, landsbygden, staden och kulturen inom räckhåll. Varberg har en fin stadskärna, goda kommunikationer och en intressant historia. Varbergs kommun har drygt 63 000 invånare och en stadig befolkningstillväxt. Kommunen står inför flera spännande satsningar där bostäder, kommunikation och fritidsaktiviteter är i fokus. I dag är cirka 4 500 anställda och nu behöver vi fler medarbetare för att kunna förverkliga visionens verksamhetsidé. Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Socialförvaltningen erbjuder ett självständigt och omväxlande arbete inom vård och omsorg där du kan arbeta på varierande tider. Arbetar du med vård och omsorg i Varbergs kommun så är du i en organisation där vi sätter människors behov av hjälp i centrum. Det handlar också om att bemöta alla med respekt. Kvalitet inom socialt arbete betyder att vi levererar omsorg och service som motsvarar den enskildes behov. Vi arbetar utifrån ett rehabiliterande synsätt där vi i alla led fokuserar på de resurser och den vitalitet som finns hos varje människa.


Arbetsuppgifter

Arbetsbeskrivning Vi söker en vikarierande familjerättssekreterare under tiden 190201-200131. I familjerättsgruppen arbetar vi med barnens bästa i fokus i samarbetssamtal och i vårdnads- boende- och umgängesutredningar. Vi arbetar också med faderskaps -och föräldraskapsutredningar och adoptionsärenden. Till föräldrar som har större behov kan vi bevilja insatser som umgängesstöd och föräldrakoordinator. För vissa föräldrapar arbetar vi enligt metoden konflikt och försoning i samarbete med Varbergs Tingsrätt. Vi ser nyttan av ett gott samarbete med andra och vi vill förbättra och utveckla vårt arbete till fördel för de barn och föräldrar som vi möter. För att fortsätta utvecklas har vi extern handledning och vi arbetar med metodutveckling.

Kvalifikationer

Kvalifikationer Vi söker dig som har socionomexamen och erfarenhet av socialt arbete. Vi vill gärna att du har erfarenhet av myndighetsutövning, utredningsarbete och att leda samtal med barn och föräldrar. För att trivas hos oss behöver du vara flexibel och kunna arbeta både självständigt och tillsammans med andra. Körkort krävs. Rekrytering kommer att ske löpande.


Övrigt

Varbergs kommun har ett politiskt beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag! Varbergs kommun är sedan 2015 en rökfri arbetsplats.


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2019-01-13

Referensnummer: A839083


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Omfattning: Heltid

Löneform: Individuell lönesättning tillämpas. Ange gärna löneanspråk.

Arbetstid: HeltidVikariat 190201-200131

Tillträde:


Upplysningar

Anneli Westling, Enhetschef

Telefon: 0340-887 98


Fackliga kontaktpersoner

Majvor Kollberg Tel: 0340-888 90


Pia Gunnarsson, VISION Tel: 0340-888 89


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

ikon

Självservice & blanketter