Sök

Utbildningsledare yrkeshögskolan


Om arbetsplatsen

Varbergs kommun har en vision: år 2025 ska vi vara Västkustens kreativa mittpunkt. På vägen dit ska mycket hända. Var du än bor i Varberg finns havet, bokskogen, landsbygden, staden och kulturen inom räckhåll. Varberg har en fin stadskärna, goda kommunikationer och en intressant historia. Varbergs kommun har cirka 64 000 invånare och en stadig befolkningstillväxt. Kommunen står inför flera spännande satsningar där bostäder, kommunikation och fritidsaktiviteter är i fokus. I dag är cirka 4 800 anställda och nu behöver vi fler medarbetare för att kunna förverkliga visionens verksamhetsidé. Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Campus Varberg är en central aktör för yrkesutbildning i regionen och Hallands största arrangör av Yrkeshögskola. Vi finns i en av Sveriges mest moderna och välbelägna utbildningsmiljöer. Campus Varberg erbjuder efterfrågad utbildning.


Arbetsuppgifter

I rollen som utbildningsledare har du övergripande ansvar för att utbildningen svarar mot MYH:s krav på planering av utbildningen utifrån utbildningsplanen, kvalitetssäkring och utveckling av utbildningen. Du ingår i ledningsgruppen för den eller de utbildningar du ansvarar för och du arbetar för att få en aktiv och representativ ledningsgrupp. Du är en coach och ett stöd för de studerande genom hela utbildningen. Du ansvarar för LIA-anskaffning för de studerande och följer upp LIA-platser och säkerställer måluppfyllelse. Du rekryterar utbildare och följer upp deras genomförande genom tät dialog med dem och med de studerande. Du arbetar nära LIA-företag och ledningsgruppsföretag och lyssnar in kompetensbehov för att arbeta med uppdatering av utbildningar/kurser och på så vis säkerställer att utbildningen leder till de kunskaper och den kompetens som efterfrågas i arbetslivet. Du hanterar utbildningsrelaterad administration och har kontakt med MYH och andra myndigheter rörande utbildningen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har erfarenhet av att arbete med yrkeshögskola. Du är intresserad av utbildning, är lösningsfokuserad, strukturerad och har mycket god organisationsförmåga. Du kan tillsammans med branschen sätta mål för utbildningen och arbeta för en god kvalitet i verksamheten. Du kan arbeta självständigt och i arbetslag och ser arbetslaget som en resurs. Du är flexibel och har lätt för att anpassa dig till olika situationer och behov. Uppdraget kräver administrativ förmåga och vana att arbeta med datorer. Du har en förmåga att utifrån myndighetens förordningar och föreskrifter skapa och leda processer för hela utbildningen. Du bör vara drivande och positiv till fortlöpande utveckling av vår verksamhet i nära samarbete med dina kollegor. Du har god kommunikativ kompetens på svenska i både tal och skrift. Uppdraget kräver samverkan och kontakter med andra aktörer så som MYH, och olika LIA-platser (Lärande i Arbete). Du har lätt för att knyta kontakter, både med studerande och branschfolk. Du har relevant utbildning inom pedagogik, beteendevetenskap eller liknande


Övrigt

Varbergs kommun har ett politisk beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2019-11-24

Referensnummer: A859033


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Löneform:

Arbetstid: Heltid

Tillträde: Senare eller tidigare tillträde kan vara möjligt


Upplysningar

Emma Tisell, Enhetschef/Rektor

Telefon:


Fackliga kontaktpersoner

Carmen Mangas Tel: 0340-697425, 073-03374 25


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

ikon

Självservice & blanketter