Sök

IT-koordinator till Peder Skrivares gymnasieskola


Om arbetsplatsen

I Varbergs kommun är vi cirka 5 000 medarbetare som delar en och samma verksamhetsidé: Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Detta gör vi på väldigt många olika sätt, det finns mer än 135 olika yrken i vår breda verksamhet. Varberg växer och behoven av kommunens tjänster både ökar och förändras, därför behöver vi din kompetens. Vill du växa med oss? Just nu söker Peder Skrives gymnasieskola en vikarierande IT-koordinator under 12 månader. Peder Skrivares skola är en av Sveriges största gymnasieskolor med cirka 1900 elever. Skolan erbjuder samtliga nationella program och ett visst specialutbud. I uppdraget som IT koordinator ligger fokus på daglig service och support till våra elever för att säkerställa en fungerande IT-miljö som främjar våra elevers lärande.


Arbetsuppgifter

Den huvudsakliga arbetsuppgiften är att ge support till elever när deras digitala verktyg inte fungerar som de ska. En felsökning kan t.ex. resultera i att ge instruktion till elever vid handhavandefel, att återställa konton, göra konfigureringar eller att dokumentera skada och skicka vidare för reparation. De digitala elevverktyg som skolan tillhandahåller idag består främst av Chromebooks och Ipads. En viktig arbetsuppgift är att ta ansvar för att säkerställa kommande läsårs behov av digitala verktyg till nya elever och att ansvara för att beställning blir genomförd i tid. I det arbetet ingår att ha löpande kontakt och dialog med den upphandlade leverantören inom området. Två avgörande händelser under året är att koordinera och genomföra det stora återtaget av de digitala elevverktygen från alla avgångselever samt koordinera och genomföra den stora utdelningen och introduktion av digitala elevverktyg till de nya eleverna vid skolstart. Övriga arbetsuppgifter är att vid behov ta fram statistik på felanmälningar och sammanställa kostnader för elevverktygen. Uppdatera och vid behov skapa nya manualer och lathundar till eleverna gällande deras digitala verktyg. Genomföra inköp av IT-relaterade produkter. Du ingår i skolans IKT-grupp och bidrar med din kompetens och erfarenhet för att identifiera hur PS kan utvecklas med hjälp av digitaliseringens möjligheter. I det ingår att bevaka den utveckling som sker inom området och att delta i nätverk med interna och externa aktörer och att ta initiativ till att föra fram förslag inom området till skolledningen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har god dokumenterad IT-kunskap i både vad gäller både hård- och mjukvara. Det är en merit om du har erfarenhet av liknande arbete i skolmiljö och att du har erfarenhet av att ha arbetat med Chromebook, Googles suite för skola och Lightspeed. Du är mycket serviceinriktad, utåtriktad, positiv och kommunikativt skicklig i tal och skrift och har lätt för att samarbeta. Anställningen innebär i stort sett helt självständigt arbete och du behöver ha förmåga att driva arbetsuppgifterna framåt, förstå vilka prioriteringar som behöver göras och komma till avslut. Det krävs synnerligen god förmåga att kunna planera och organisera ditt arbete på ett effektivt sätt. Du har en gymnasieutbildning med någon form av vidareutbildning. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.


Erfarenhetskrav

Erfarenhet krävs

Övrigt

Varbergs kommun har ett politisk beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att medarbetare har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2022-12-06

Referensnummer: A1177050


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Omfattning: Heltid

Tillträdesdatum: 2023-03-01

Varaktighet: 6 månader eller längre

Antal tjänster: 1


Upplysningar

Anna-Karin Ingelström, Enhetschef

Telefon: 070-1492359


Fackliga kontaktpersoner

Martin Rimby Tel: 072-3580390


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

Självservice & blanketter