varningsikon

2021-02-26

Kommunens verksamheter påverkas av covid-19

Varbergs kommun arbetar löpande med att anpassa verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök

Planarkitekt


Om arbetsplatsen

I Varbergs kommun är vi cirka 5 000 medarbetare som delar en och samma verksamhetsidé: Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Detta gör vi på väldigt många olika sätt, det finns mer än 135 olika yrken i vår breda verksamhet. Varberg växer och behoven av kommunens tjänster både ökar och förändras, därför behöver vi din kompetens. Vill du växa med oss? På stadsbyggnadskontoret arbetar idag omkring 80 personer fördelade på fem avdelningar – bygglovsavdelningen, planavdelningen, geografisk information, kvalitet och utveckling samt kommunens lantmäteri. På planavdelningen är vi sammanlagt 16 personer. Då en av våra kollegor går vidare mot nya utmaningar söker vi nu en driven planarkitekt som vill medverka i formandet av morgondagens Varberg i tät dialog med exploatörer, allmänhet, andra förvaltningar och politiken.


Arbetsuppgifter

Vi vill bli västkustens mest attraktiva stadsbyggnadskontor. Det hade vi inte vågat säga om vi inte hade trott att det vore möjligt. Vi är stolta över vår förvaltning och vårt uppdrag. Med cirka 80 anställda är vi tillräckligt många för att kunna ha en hög och bred kompetens men samtidigt inte fler än att vi alltid är nära och kan stötta varandra. Som planarkitekt på stadsbyggnadskontoret kommer du att komma i kontakt med en stor spännvidd av planuppdrag som spänner från medverkan i den översiktliga planeringen och arbete med större planprogram till detaljplaneuppdrag, planansökningar och annat strategiskt arbete. Du kommer också att involveras i vårt pågående utvecklingsarbete kring digitalisering av planverksamheten, implementering av 3D-visualisering i planprocessen, effektivare planprocesser, utökad samverkan med exploatörer med mera. Vi tror på ett delegerat ansvar och vikten av att medverka i hela kedjan. Som planarkitekt har du ett stort mandat att driva dina planprojekt framåt med stöd av en sekundant och projektgrupp. Vi är stolta över att få arbeta utifrån ett demokratiskt uppdrag. Du kommer därför redan från början att delta och föredra dina ärenden vid byggnadsnämndens sammanträden och förberedande möten.

Kvalifikationer

Du ska ha examen som planeringsarkitekt, arkitekt eller annan utbildning som ger motsvarande kompetens samt flerårig erfarenhet från yrket. Vi ser också att du har en utvecklad gestaltningsförmåga och en förmåga att visualisera dina tankar i strukturella och rumsliga termer. Eftersom vi till stor del arbetar i en digital miljö är kunskap om och praktisk erfarenhet av att arbeta med CAD- och GIS-program en nödvändighet. Om du har erfarenhet och förmåga av att arbeta med digitala verktyg för 3D-visualisering, däribland SketchUp, så är detta meriterande. Yrkesrollen ställer krav på att du kan leda dina uppdrag från start till mål. Det innebär att du är ansvarstagande, arbetar strukturerat och lösningsfokuserat samtidigt som du är flexibel och har en god samarbetsförmåga. Det är viktigt att du har en pedagogisk förmåga och kan beskriva och förmedla idéer och planer både visuellt, muntligt och skriftligt till politiker, kollegor, kommuninvånare och andra intressenter. Rollen som planarkitekt ställer tillika höga krav på dina språkliga färdigheter. Om du känner att du passar in på detta, så kan vi utlova ett spännande och utmanande jobb i en organisation där du kommer att utvecklas i din roll.


Erfarenhetskrav

Erfarenhet krävs

Övrigt

Varbergs kommun har ett politisk beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2021-06-11

Referensnummer: A1032813


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse

Antal tjänster: 1


Upplysningar

Claus Pedersen, Planchef

Telefon: 0340-88115


Fackliga kontaktpersoner

Linnea Enochsson Tel: 0340-69 91 38


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

Självservice & blanketter