Sök

Samordnare Öppna geodata


Om arbetsplatsen

I Varbergs kommun är vi cirka 5 000 medarbetare som delar en och samma verksamhetsidé: Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Detta gör vi på väldigt många olika sätt, det finns mer än 135 olika yrken i vår breda verksamhet. Varberg växer och behoven av kommunens tjänster både ökar och förändras, därför behöver vi din kompetens. Vill du växa med oss? Letar du efter en spännande position där du kan vara med och främja användningen av öppna geodata? Vill du vara en del av ett engagerat team som fokuserar på metadatahantering, standarder, samordning och kommunikation? Då är det här jobbet för dig! Varbergs kommun har påbörjat kulturresan och arbetar för att främja tillgången och användningen av öppna geodata. Vi söker nu en kompetent och kreativ Samordnare för att öka vår påverkan och samordning inom området. Som samordnare för Öppna geodata kommer du att tillhöra avdelning geografisk information på stadsbyggnadskontoret. Kontoret har cirka 80 medarbetare och omfattar även lantmäteri, bygglov, kvalitet- och utveckling och planavdelning. Du kan läsa mer på varberg.se Avdelning geografisk information är kommunens geodatanod. Vi har spännande satsningar inom 3D, visualisering och Öppna data samt ambitioner med IoT. På avdelningen arbetar idag 20 personer varav 10 i mät-och kartgruppen och 10 i GIS-gruppen. Vi erbjuder dig en arbetsplats med högt i tak och gott klimat. Avdelningen är ett vasst team med höga ambitioner när det gäller teknikutveckling, geodata och webbkartor. Vi uppmuntrar varandra till att hitta innovativa och smarta lösningar! God tillgång till data är en allt viktigare förutsättning för innovation och utveckling, både inom stadens verksamheter och för att bygga en smart och innovativ stad för Varbergare, näringsliv och besökare. Möjligheterna är många och med dig som samordnare för Öppna data så ökar chanserna att förverkliga dessa. Vi arbetar med öppen källkod för databashantering (PostgreSQL och PostGIS) för serverhantering (Geoserver) och för webbkartor (Hajk). Stödprogram är främst FME, QGIS, AutoCAD och myCarta. Stadsbyggnadskontoret har ambitionen att vara i framkant av teknikutveckling och att kunna bidra med inspiration och kunskap till andra. Låter det intressant? Skicka in din ansökan senast den 10 december.


Arbetsuppgifter

Dina ansvarsområden kommer att inkludera: Samordning och utveckling: Du kommer att fungera som en central samordnare för att främja samarbete och samverkan mellan olika intressenter. Detta inkluderar att organisera möten, workshops och evenemang för kunskapsutbyte och nätverkande. Samordning innebär även att ansvara för att utföra och driva på det praktiska införandet av öppna geodata tillsammans med kommunens olika informationsägare. Kommunikation: Du kommer att vara ansvarig för att kommunicera våra initiativ och framsteg till externa intressenter, t.ex. offentliga organisationer, akademiker och privat sektor. Du kommer att använda olika kanaler som sociala medier, nyhetsbrev och konferenspresentationer för att sprida medvetenheten om vikten av öppna geodata. Metadatahantering: Du kommer att ansvara för att samla, organisera och underhålla metadata för våra geodata. I arbetet ingår även implementering av en ny metadataplattform. Detta kommer att hjälpa till att göra det enkelt för användare att hitta och använda relevanta geodatamängder. Standarder: Du kommer att vara involverad i att utveckla och upprätthålla standarder för öppna geodata. Detta kommer att underlätta interoperabilitet och utbyte av data mellan olika organisationer och system.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har: • Relevant utbildning eller motsvarande erfarenhet inom geodata, geoinformatik, GIS och/eller relaterade områden. • Erfarenhet av arbete med geodata, inklusive metadatahantering och standarder. • Kunskap om och förståelse för öppna data-principer och ramverk. • Starka kommunikations- och samarbetsförmågor. • Erfarenhet av att organisera och samordna evenemang och projekt. Det är meriterande om du har: • Erfarenhet av att arbeta med internationella standarder inom geodata. • Erfarenhet av att delta i nationella och internationella nätverk inom geodatasamhället. • Kunskap om GIS-programvara och metadataplattformar. Vi erbjuder en stimulerande arbetsmiljö där du kommer att ha möjlighet att påverka och bidra till samhället genom att främja användningen av öppna geodata. Du kommer att bli en del av ett dynamiskt och passionerat team som strävar efter att göra skillnad. Som person behöver du vara nyfiken och utvecklingsinriktad. Du behöver kunna se behov och utvecklingsområden utifrån ett helhetsperspektiv, och kunna balansera olika intressen och perspektiv för att hitta bästa möjliga vägar framåt. Du har ett strukturerat arbetssätt och kan självständigt planera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt. Du trivs med att ha många olika kontaktytor och har mycket god kommunikations- och samarbetsförmåga. Möjligheterna att dela data bygger på flera olika aspekter - teknik, juridik, informationssäkerhet m.m. och rollen kräver en grundläggande förståelse för alla dessa delar. Förväntan är att du bidrar till vårt goda arbetsklimat med positiv energi och arbetsglädje! Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Om du känner att du passar in på detta, så kan vi utlova ett spännande och utmanande jobb i en organisation där du är med och bidrar till att göra Varberg till världens bästa Varberg!


Övrigt

Urval och intervjuer sker löpande och tillsättning kan ske före sista ansökningsdag. Varbergs kommun har ett politisk beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att medarbetare har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2023-12-10

Referensnummer: C165164


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.

Varaktighet: Tillsvidare

Antal tjänster: 1


Upplysningar

Karin Fridstrand, Avdelningschef geografisk information

Telefon: 0340-69 79 05


Fackliga kontaktpersoner

Emma Sigvardsson Tel: 0340-885 69


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

Självservice & blanketter