Sök

Psykolog till Arbetsmarknadsenheten i Varberg


Om arbetsplatsen

I Varbergs kommun är vi cirka 5 000 medarbetare som delar en och samma verksamhetsidé: Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Detta gör vi på väldigt många olika sätt, det finns mer än 135 olika yrken i vår breda verksamhet. Varberg växer och behoven av kommunens tjänster både ökar och förändras, därför behöver vi din kompetens. Vill du växa med oss? Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen ansvarar för arbetsbefrämjande åtgärder, integrationsfrågor och utbildning på gymnasial och eftergymnasial nivå. Här skapar vi förutsättningar för det livslånga lärandet och möjligheter för individen att utvecklas, studera och nå egen försörjning. Vi bidrar också till ett livskraftigt näringsliv genom att tillvarata utvecklingsbehov i näringslivet och skapa projektsatsningar, nätverk och mötesplatser där utbildning och näringsliv kan mötas. Arbetsmarknadsenheten inom Varbergs kommun är inne i ett expansivt utvecklingsarbete med fokus på att fler individer ska hitta snabbaste vägen till egen försörjning. Arbetsmarknadsenheten är organiserade under utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen vilket innebär att vi har tillgång till en rad olika utbildningsinsatser samt studie och yrkesvägledning. Vi är idag ca 25 medarbetare som arbetar med uppdrag från socialtjänst/försörjningsstöd och Arbetsförmedling. Vår målsättning är att så många som möjligt av våra deltagare skall komma ut i egenförsörjning. Vi söker nu en psykolog till vårt multikompetenta rehab team som idag består av jobbcoacher, handledare och arbetsterapeut. Tillsammans erbjuder vi stöd ut i egen försörjning genom samtal, praktisk verksamhet, arbetsträning, gruppverksamhet, arbetsförmågebedömningar och olika utbildningsinsatser. Vill du vara med och bygga denna viktiga och spännande verksamheten vidare?


Arbetsuppgifter

Vårt uppdrag är att hitta snabbaste vägen till egen försörjning för personer som kommer till oss företrädelsevis från Socialförvaltningen och/eller Arbetsförmedlingen. I arbetsmarknadsenhetens uppdrag ingår att bedriva arbetslivsinriktad rehabilitering i form av vägledande, utredande, rehabiliterande eller arbetsförberedande insatser. Du som psykolog kommer att arbeta med rådgivning, vägledning och utredning av enskilda arbetssökande i syfte att finna lämpligt arbete. Insatserna är både på individnivå men även på gruppnivå. Dokumentation utgör ett viktigt och ofta återkommande inslag i arbetsuppgifterna. Arbetet kommer bland annat att innebära att genomföra vägledningssamtal och övningar enskilt och i grupp. Ett uppdrag kommer att bli tillsammans med teamet att utveckla den arbetssökandes kunskap om sina förutsättningar för arbete. Genom samtal och gruppverksamhet utveckla personens motivation och delaktighet i orienteringen mot arbete. Dokumentera och utforma utlåtande om arbetssökandes förutsättningar för arbete ingår som en arbetsuppgift samt även att förmedla psykologisk kunskap till övriga medarbetare och externa samverkansparter.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en vana att arbeta med målgruppen samt har erfarenhet från Arbetsmarknadsverksamhet och/eller Arbetsförmedling. Det är mycket viktigt att du är bekväm med att arbeta med såväl individer so grupper samt att du som person är drivande och målfokuserad Vi söker dig som har vana av att arbeta mål fokuserat med arbetslösa ut mot egen försörjning. Därför är det viktigt att du har en kombination av arbetsmarknadskunskap och kunskap inom beteendevetenskap. Det är mycket viktigt att du är drivande, målfokuserad och har en hög förmåga att skapa sociala kontakter. Meriterande är om du har lokal kännedom om arbetsmarknaden i närområdet och gärna i kombination med språkkunskaper. Du har en relevant högskoleutbildning. Vi lägger mycket stor vikt vid personlig lämplighet, i vilken god samarbetsförmåga och förmåga till struktur i arbetet är viktiga inslag. Du är flexibel och ser utveckling som en naturlig del av arbetet. Du är van vid självständigt arbete och att samarbeta i grupp. Du är bra på att uttrycka dig både i tal och skrift. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. B Körkort krävs.


Erfarenhetskrav

Erfarenhet krävs

Övrigt

Varbergs kommun har ett politisk beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att medarbetare har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2022-09-25

Referensnummer: A1154617


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträdesdatum: 2022-11-01

Tillträde: Tillträde snarast eller efter överenskommelse.

Antal tjänster: 1


Upplysningar

Christina Karlsson, Chef

Telefon: 072-1516118


Fackliga kontaktpersoner

Martin Rimby Tel: 072-3580390


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

Självservice & blanketter