Sök

Mottagningssamordnare


Om arbetsplatsen

Varbergs kommun har en vision: år 2025 ska vi vara Västkustens kreativa mittpunkt. På vägen dit ska mycket hända. Var du än bor i Varberg finns havet, bokskogen, landsbygden, staden och kulturen inom räckhåll. Varberg har en fin stadskärna, goda kommunikationer och en intressant historia. Varbergs kommun har drygt 64 000 invånare och en stadig befolkningstillväxt. Kommunen står inför flera spännande satsningar där bostäder, kommunikation och fritidsaktiviteter är i fokus. I dag är vi cirka 4 800 anställda och nu behöver vi fler medarbetare för att kunna förverkliga visionens verksamhetsidé. Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Vill du vara delaktig i utvecklingen av inkluderingsarbetet i Varbergs kommun och att arbeta med spännande utvecklingsfrågor som varierar över tid? Inkluderingscentrum utgör en samarbets- och samverkansyta, där kommunens förvaltningar/bolag, andra myndigheter och civilsamhälle är samlokaliserade eller arbetar i nätverk i frågor rörande inkludering/integration. Varbergs kommuns inkluderingsarbete har som mål att alla invånare oavsett etnisk och kulturell bakgrund ska ha samma rättigheter, möjligheter och skyldigheter att förverkliga och utveckla sitt vardagsliv, samt känna sig delaktiga i kommunen. Detta är ett viktigt uppdrag som ska leda till att alla människors fulla potential kommer fram, oavsett ursprung. Mottagningssamordnaren har, tillsammans med andra offentliga och privata aktörer och föreningsliv, en drivande och sammanhållande roll i detta arbete.


Arbetsuppgifter

Vi söker en mottagningssamordnare till vår integrationsverksamhet. Integrationsverksamhetens uppdrag är att ta emot och stödja nyanlända flyktingar under deras första tid i Sverige och integreringen i det svenska samhället. Din huvudsakliga arbetsuppgift är flyktingmottagning. Du kommer att arbeta både administrativt och praktiskt med att förbereda, ta emot och introducera flyktingar som fått uppehållstillstånd och blivit folkbokförda i Varbergs kommun. Du ska även • i samråd med integrationssamordnaren planera och genomföra det praktiska mottagandet vid ankomst av nyanlända med permanent uppehållstillstånd. • förbereda och genomföra bosättning i Varberg • vara eller ordna samhällsguide under de första månaderna • hjälpa de nyanlända att orientera sig i lokalsamhället • ge stöd och råd under den första tiden i kommunen • vara de nyanlända behjälplig i kontakten med andra myndigheter, t.ex. med arbetsförmedlingen, försäkringskassan, landstinget, skatteverket m.fl. • förbereda placering för barn i förskola och skola

Kvalifikationer

Vi söker dig med ett genuint intresse av att arbeta med människor. Vi vill att du har en akademisk utbildning som är relevant för tjänsten och/eller gedigen yrkeserfarenhet från liknande arbete. Dokumenterad erfarenhet av integrations- och mångfaldsfrågor är ett plus. Du ska ha goda kunskaper i svenska och engelska och vi ser gärna att du även talar ytterligare språk. För tjänsten krävs att du har god datorvana. Körkort B är ett krav. Som person är du strukturerad och tar ansvar för din uppgift. Vi vill att du tar egna initiativ och har en pedagogisk förmåga och det är viktigt att du har ett intresse för att samarbeta med målgruppen. Du måste värdesätta olikheter och förstå hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar människor. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.


Övrigt

Vi har semester under v.29- 32 och är då svåra att nå men skicka in din ansökan ändå! Varbergs kommun har ett politisk beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2019-08-18

Referensnummer: A887308


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Löneform:

Arbetstid: Heltid

Tillträde: Efter överenskommelse


Upplysningar

Christer Allestad, Avdelningschef

Telefon: 0340-697450


Linnéa Oom, Intergrationssamordnare

Telefon: 070-8613185


Fackliga kontaktpersoner

ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

ikon

Självservice & blanketter