varningsikon

2021-02-26

Kommunens verksamheter påverkas av covid-19

Varbergs kommun arbetar löpande med att anpassa verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök

Vi söker två IT/data-utbildade projektkoordinatorer till datalabb


Om arbetsplatsen

I Varbergs kommun är vi cirka 5 000 medarbetare som delar en och samma verksamhetsidé: Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Detta gör vi på väldigt många olika sätt, det finns mer än 135 olika yrken i vår breda verksamhet. Varberg växer och behoven av kommunens tjänster både ökar och förändras, därför behöver vi din kompetens. Vill du växa med oss? Alexandersoninstitutet är en del av Campus Varberg och utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen i Varbergs kommun. Alexandersoninstitutet utvecklar och leder samverkansprojekt mellan näringsliv, offentlig sektor och akademi. Genom dessa projekt har vi lång erfarenhet av att projekt- och processleda utvecklingsprocesser med fokus på innovation och hållbarhet. Från 2019 till 2022 driver Alexandersoninstitutet det EU-finansierade projektet Futures By Design. Futures By Design är utformat med fokus på hur små och medelstora företag kan analysera sin data och komplettera med öppna databaser för att utveckla sin verksamhet. Projektets partnerskap består av företag, universitet och offentliga institutioner i de sex projektregionerna: Cambridgeshire (GB), Antwerpen (BE), Groningen (NL), Osterholz (DE), Halland (SE), Fryslan (NL). Alexandersoninstitutet söker nu två projektkoordinatorer för samordning, genomförande och handledning av aktiviteter inom det datalabb man utvecklat som en del i Futures By Design.


Arbetsuppgifter

Dina arbetsuppgifter blir att samordna, genomföra och handleda aktiviteter inom Alexandersoninstitutets datalabb. • Ha kontakt med företag i datalabbet • Samordna workshops inom datalabbet, däribland data camps • Identifiera och avgränsa projektförslag • Samordna och handleda studenter • Delta i planering och genomförande av teknikevents och konferenser • Utvärdering av datalabbet och spridning av projektresultat • Delta i utveckling och implementering av ett koncept som lever vidare efter projekttiden

Kvalifikationer

Vi söker dig som är på väg att avsluta dina studier eller är relativt nyutexaminerad från högskoleutbildning eller YH-utbildning inom något av följande data-analys, mjukvaruutveckling eller systemutveckling. Meriterande är: • praktisk kunskap om datahantering och analys • praktisk erfarenhet av mjukvaruutveckling • praktisk erfarenhet av systemutveckling • erfarenhet utvecklingsprojekt inom IT • pedagogisk förmåga och erfarenhet av att leda workshops • erfarenhet av att arbeta med små- och medelstora företag Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.


Erfarenhetskrav

Ingen erfarenhet krävs

Övrigt

Rekrytering sker löpande så skicka in din ansökan redan idag! Varbergs kommun har ett politisk beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2021-04-26

Referensnummer: A1016312


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Omfattning: Heltid

Tillträdesdatum: 2021-05-10

Tillträde: Tillträde så snart som möjligt enligt överenskommelse. Det finns möjlighet att kombinera arbete och studier under en begränsad tid.

Varaktighet: 6 månader eller längre

Antal tjänster: 2


Upplysningar

Micha Björck, Utvecklingsledare Alexandersoninstitutet

Telefon: 0736-194503


Fackliga kontaktpersoner

Carmen Mangas Tel: 073-0337425


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

Självservice & blanketter