Sök

Timavlönad vikarie, bemanningsavdelningen


Om arbetsplatsen

I Varbergs kommun är vi cirka 5 000 medarbetare som delar en och samma verksamhetsidé: Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Detta gör vi på väldigt många olika sätt, det finns mer än 135 olika yrken i vår breda verksamhet. Varberg växer och behoven av kommunens tjänster både ökar och förändras, därför behöver vi din kompetens. Vill du växa med oss? Från 1 januari 2023 är vi en kommungemensam bemanningsavdelning som hanterar korttidsfrånvaro upptill 14 dagar för förskole- och grundskoleförvaltningen, socialförvaltningen och kost & städ på serviceförvaltningen. Vi rekryterar för tillfället timavlönade vikarier som kan arbeta under året samt få möjlighet till ett semestervikariat inom vård och omsorg för sommaren 2024. Under juni-augusti är behovet störst inom vård och omsorg och vi kommer därför prioritera ansökningar därefter.


Arbetsuppgifter

Vård och omsorg: Din uppgift blir att möta och stötta barn, unga eller vuxna som har funktionsnedsättning, eller äldre som behöver hjälp i sin vardag. Du får introduktion och utbildning, du blir snabbt en del av vår gemenskap och i början går du bredvid en erfaren kollega. Ditt arbete blir att finnas där för någon som behöver dig, för att underlätta och möjliggöra saker i vardagen som många av oss tar för givet. Det kan vara hjälp med att ta sig utomhus, komma till matbordet eller hälsa på sin bästa vän. Det kan vara att föreslå, ordna och följa med på aktiviteter som bio, bad, konsert eller sportevenemang. Vi skrattar ofta tillsammans och tröstar när det behövs. Det kan också handla om att ni lagar mat, städar eller går och handlar tillsammans. Du hjälper även till med på- och avklädning, hygien och toalettbesök. Du jobbar oftast i team, men när du känner dig trygg kommer det att finnas stunder då du arbetar själv. Om du arbetar som personlig assistent gäller detta större delen av tiden. Förskola och grundskola: Som timavlönad vikarie inom förskola och grundskola kommer du vara behjälplig i det pedagogiska arbetet och vara ett stöd för barnen/eleverna och de närmaste kollegorna. Arbetet kan till exempel innebära undervisning i klass och grupper, delta i matsituationer, utomhusaktiviteter samt övriga arbetsuppgifter som förekommer i vår verksamhet. Då arbetet sker både inom- och utomhus, så är det kläder efter väder som gäller. Det finns även möjlighet att arbeta inom anpassad grundskola. Anpassad grundskola är till för de elever som har en intellektuell funktions­nedsättning eller begåvnings­mässig funktions­nedsättning på grund av hjärn­skada. Kost och städ: Som timavlönad vikarie inom kost och städ kan du arbeta som antingen måltidsbiträde eller kock. Som måltidsbiträde kommer du dels att arbeta med att servera och bereda frukost, lunch och mellanmål, utföra egenkontroll för kök, ansvara för servering och disk. Du ansvarar även för lokalvård. Som kock ansvarar du för matlagning från grunden, laga specialkost, genomför egenkontroll för köket samt disk och städning av kök.

Kvalifikationer

Bemanningsavdelningen söker främst dig som har utbildning inom vård och omsorg, förskola, fritidshem, grundskola eller inom restaurang- och livsmedel. Fördelaktigt är om du gått vård och omsorgsprogrammet, barn- och fritidsprogrammet eller restaurang- och livsmedelsprogrammet på gymnasiet. Du behöver vara minst 18 år för att kunna få en anställning hos oss. Undantag kan göras för de elever som studerar på ovan nämnda gymnasieutbildningar. Vi söker dig som har ett gott bemötande, är flexibel, har initiativ- och samarbetsförmåga samt är ansvarstagande. Med anledning av arbetsuppgifternas innehåll krävs det goda kunskaper i svenska språket så att du kan kommunicera i tal och skrift med den du hjälper, samt med anhöriga och arbetskamrater. Du kan arbeta med både manliga och kvinnliga kunder och arbetskamrater. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Erfarenhet av arbete inom våra verksamheter är meriterande. Eftersom behov av vikarie kan uppstå hastigt behöver du kunna infinna dig med kort varsel på arbetsplatsen. Du förväntas kunna vara tillgänglig för arbete minst tre arbetspass/vecka med undantag för de som är pensionärer och studenter inom våra verksamhetsområden. Verksamheterna inom vård och omsorg är till stora delar öppna årets alla dagar, dygnet runt. Inom förskola och grundskola är våra verksamheter är öppna måndagar till fredagar kl. 06.30 - 18.30 och det är viktigt att du då är tillgänglig större delen av dessa tider. Körkort samt tillgång till bil är meriterande. I vissa av våra verksamheter är detta ett krav. Vänligen bifoga betyg, examensbevis, förskollärarlegitimation och/eller lärarlegitimation och i förekommande fall intyg för underskötersketitel i din ansökan.


Övrigt

Kommunens policy är att erbjuda alla sina anställda önskad sysselsättningsgrad. Det innebär att även för de tjänster som utannonseras som deltider, så finns möjlighet att önska högre sysselsättning. De utökningar som erbjuds kan innebära kombinationer av arbetsuppgifter och arbetsplatser. Vid en eventuell anställning mot förskola/grundskola och/eller våra barn- och ungdomsverksamheter inom vård och omsorg kommer vi att begära in ett utdrag ur belastningsregistret innan en eventuell anställning kan skapas. På följande länk kan du beställa rätt belastningsregister: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret Vad händer när ansökan är gjord? Rekrytering sker löpande och vid behov. Då det kan vara olika behov inom våra verksamheter kan vi prioritera vissa verksamheter framför andra. Vi får ofta in många ansökningar och därför är det ibland en längre handläggningstid. Vid behov blir du kontaktad via mejl för en digital intervju. Vi använder oss av rekryteringssystemet Visma Recruit (ibland hamnar dessa mejl i skräpkorgen, så kolla även där). Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2024-05-31

Referensnummer: 240201


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Omfattning: Timavlönad

Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse

Antal tjänster: 20


Upplysningar

Bemanningsavdelningen,


Fackliga kontaktpersoner

Kommunals expedition


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

Självservice & blanketter