Sök

Psykolog Kommunhälsan


Om arbetsplatsen

I Varbergs kommun är vi cirka 5 000 medarbetare som delar en och samma verksamhetsidé: Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Detta gör vi på väldigt många olika sätt, det finns mer än 135 olika yrken i vår breda verksamhet. Varberg växer och behoven av kommunens tjänster både ökar och förändras, därför behöver vi din kompetens. Vill du växa med oss? Är du intresserad av att hitta samband mellan arbetsmiljö, organisation, produktivitet och hälsa? Ser du en bred variation av arbetsuppgifter som spännande? Är du bra på att möta människor och bygga relation och tillit? Då tycker vi att du ska söka denna tjänst! Kommunhälsan är Varbergs kommuns interna företagshälsovård som servar kommunens samtliga förvaltningar och ett antal bolag i kommunkoncernen. Kommunhälsan har 13 engagerade medarbetare inom företagshälsans kärnområden hälsa, medicin, beteendevetenskap, ergonomi och arbetsmiljö. Arbetet på Kommunhälsan präglas av en helhetssyn på människan i arbetslivet och vi stöttar chefer i deras arbetsmiljöarbete, för att bidra till att skapa förutsättningar för ett hållbart arbetsliv. Som intern företagshälsa finns vi nära verksamheter, chefer och medarbetare. Vår kollega ska gå i pension så nu behöver vi fylla på med en psykolog som kompletterar vår grupp. Vi är en arbetsplats i utveckling där vi har fokus på att se vad som behövs för att möta våra kunders behov. Vi söker en psykolog som vill utveckla verksamheten vidare med utgångspunkt i kommunens ledord: nytänkande, framåtanda, kunskap och mod. Våra lokaler är centralt belägna med närhet till bra kommunikationer.


Arbetsuppgifter

Som psykolog arbetar du i huvudsak mot kompetensområdet social- och organisatorisk arbetsmiljö. Arbetet är brett och omfattar uppdrag på individ-, grupp- och organisationsnivå, och vi arbetar främjande, förebyggande och efterhjälpande. Exempel på arbetsuppgifter är chefs- och grupputveckling, utbildning, konflikthantering, krisstöd, stresshantering, individstödjande samtal, kartläggningar och analyser, arbetsförmågebedömningar, organisationsutveckling, chefsstöd, riskbedömning av ex hot och våld och andra uppdrag inom arbetsmiljöområdet. Vi arbetar konsultativt och har stort eget ansvar för planering, utförande och uppföljning. Ibland arbetar vi enskilt och ibland tillsammans med våra kollegor.

Kvalifikationer

Legitimerad psykolog. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med företagshälsovård, krisstöd, konflikthantering och stressrelaterade tillstånd. Du har ett kundorienterat synsätt och en vilja att arbeta konsultativt. Eventuellt kan PTP-tjänst erbjudas Vi söker dig som är trygg och har ett genuint engagemang och intresse för människors hälsa och arbetsmiljö. Det är nödvändigt med goda färdigheter att samarbeta, både med kollegor och kunder. Du behöver vara bekväm med att prata inför grupp, arbeta med grupprocesser samt kunna möta chefer på alla nivåer i organisationen. Det är viktigt att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift och att du kan arbeta strukturerat.


Erfarenhetskrav

Erfarenhet krävs

Övrigt

Varbergs kommun har ett politisk beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att medarbetare har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2022-10-09

Referensnummer: A1155515


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse

Antal tjänster: 1


Upplysningar

Anette Stockhaus, Verksamhetschef

Telefon: 073-2005743


Malin Holmström, Psykolog

Telefon: 070-850 86 79


Fackliga kontaktpersoner

Sveriges psykologförbund Tel: 08-567 06 400


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

Självservice & blanketter