Sök

Verksamhetsvaktmästare till Peder Skrivares skola


Om arbetsplatsen

I Varbergs kommun är vi cirka 5 000 medarbetare som delar en och samma verksamhetsidé: Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Detta gör vi på väldigt många olika sätt, det finns mer än 135 olika yrken i vår breda verksamhet. Varberg växer och behoven av kommunens tjänster både ökar och förändras, därför behöver vi din kompetens. Vill du växa med oss? Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen ansvarar för arbetsbefrämjande åtgärder, integrationsfrågor och utbildning på gymnasial och eftergymnasial nivå. Här skapar vi förutsättningar för det livslånga lärandet och möjligheter för individen att utvecklas, studera och nå egen försörjning. Vi bidrar också till ett livskraftigt näringsliv genom att tillvarata utvecklingsbehov i näringslivet och skapa projektsatsningar, nätverk och mötesplatser där utbildning och näringsliv kan mötas. Peder Skrivare gymnasieskola (PS) erbjuder flertalet nationella gymnasieprogram som kan kombineras med utvecklande utbildning inom idrott, Ung Företagsamhet, Teknikcollege eller Vård och Omsorgscollege. Kunskap, Kreativitet och Mångfald är viktiga begrepp för oss och präglar vårt synsätt. Vårt samarbete med näringslivet är väletablerat och vi lovar dig en förstklassig arbetsplats! PS har drygt 1900 elever och 240 personal. Det är bra sammanhållning och låg personalomsättning. Det är en skola i framkant som kommer att fortsätta växa. Vill du vara med på resan? Peder Skrivares skola har ett team av tre verksamhetsvaktmästare som utmärker sig med sitt synnerliga professionella och ansvarstagande förhållningsätt till sina uppdrag. Nu söker vi en ersättare när en av dem kommer att gå vidare till nya utmaningar. Är du tekniskt kunnig, en lagspelare utöver det vanliga som har öga för service och problemlösning samt gillar mötet med människor? Då kan du vara vår nästa stjärna!


Arbetsuppgifter

Tillsammans med dina kollegor är huvuduppdraget att proaktivt verka för att Peder Skrivares skola håller god säkerhet och god fysisk arbetsmiljö. De dagliga arbetsuppgifterna är mycket varierande och omfattar bland annat mindre underhållsarbete, reparationer och montering av inventarier, support av AV-teknik i undervisningssalarna, programmering av inbrottslarm och passértaggar, viss typ av inköp, renhållning och bortforsling av avfall och att ta emot leveranser av paket och gods som kommer till skolan för vidare distribution. Utöver de dagliga arbetsuppgifterna ingå följande processorienterade uppdrag: Att tillsammans med skolans chefer delta i det systematiska arbetsmiljöarbetet såsom att medverka vid fysiska skyddsronder, se till att eventuella brister i lokalerna åtgärdas och att lokaler är utrustade med godkänd utrustning, att nödvändiga tillstånd och licenser söks för bland annat farligt gods samt kvalitetssäkra att föreskrifter på skolan är uppsatta enligt gällande regelverk. Att stödja skolan i det systematiska brandskyddsarbetet genom att gå brandronder och agera på eventuella avvikelser och säkerställa så att skolan har uppdaterade handlingsplaner för brandtillsyn. Att på uppdrag av administrativ chef planera för nya investeringar av skolsalarnas inventarier och att sedan självständigt genomföra dessa inköp i enlighet med lagen om offentlig upphandling. Arbetet som vaktmästare innehåller lyft och uppgifter som är fysiskt krävande.

Kvalifikationer

För att lyckas i den här anställningen är en förutsättning att du är en lagspelare utöver det vanliga. Du utmärker dig med att vara professionell och drivs av att skolans lokaler och inventarier hålls i ett skick så att teamet upprätthåller sitt rykte om att vara de bästa verksamhetsvaktmästarna en skola kan ha. Vi söker dig som har minst gymnasieutbildning och har välrenommerad erfarenhet av liknande arbete, är tekniskt kunnig vad gäller montage och reparationer samt kan avhjälpa och göra enklare diagnoser på fel i digitala verktyg såsom skrivare och projektorer. Du har kunskap om och erfarenhet av att arbeta med digitalt lås- och larmsystem, fysiska arbetsmiljöfrågor och brandskydd. Det är meriterande om du har arbetat med olika typer av inköp. Förutom hantverkskunnande ställer den här tjänsten krav på att med enkelhet kunna föra skriftlig dokumentation och hantera olika digitala system för dokumentation och beställningar. Du har förmåga att självständigt bevaka nyheter och uppdateringar av regelverk som sker från bland annat Arbetsmiljöverket och Räddningstjänsten och säkerställer därefter att ändringar blir adekvat omhändertagna på skolan i form av till exempel uppdaterade rutiner. Du är målmedveten och vågar utmana till utveckling, tar egna initiativ samt är flexibel och kreativ. Du är noggrann och vill ha ordning och reda. Du är serviceinriktad och ser hellre möjligheter än hinder. Du har ett inkluderande förhållningssätt som kännetecknas av mångfald, inflytande och omtanke. Du är en person med synnerligen god samarbetsförmåga och kan i kommunikation med personal och elever tillvarata engagemang och nya idéer samt skapa en känsla av delaktighet. Som en av skolans medarbetare har du skolutveckling i fokus för ökad måluppfyllelse. Det är meriterande om du har dokumenterad utbildning i arbetsmiljölagstiftning och brandskydd. Vi ser också gärna att du har språkkunskaper utöver svenska och engelska. Arbetet ställer stora krav på självständighet och att du kan ta ansvar i det dagliga arbetet.


Erfarenhetskrav

Erfarenhet krävs

Övrigt

Varbergs kommun har ett politisk beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att medarbetare har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2022-12-06

Referensnummer: A1177054


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträdesdatum: 2023-01-16

Tillträde: Eller efter överenskommelse.

Antal tjänster: 1


Upplysningar

Anna-Karin Ingelström, Enhetschef

Telefon: 070-1492359


Fackliga kontaktpersoner

Martin Rimby Tel: 072-3580390


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

Självservice & blanketter