varningsikon

2021-02-26

Kommunens verksamheter påverkas av covid-19

Varbergs kommun arbetar löpande med att anpassa verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök

Familjerättssekreterare Vikariat 1/9-21 - 31/8-22


Om arbetsplatsen

I Varbergs kommun är vi cirka 5 000 medarbetare som delar en och samma verksamhetsidé: Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Detta gör vi på väldigt många olika sätt, det finns mer än 135 olika yrken i vår breda verksamhet. Varberg växer och behoven av kommunens tjänster både ökar och förändras, därför behöver vi din kompetens. Vill du växa med oss? Socialförvaltningen erbjuder ett självständigt och omväxlande arbete inom vård och omsorg där du kan arbeta på varierande tider. Arbetar du med vård och omsorg i Varbergs kommun så är du i en organisation där vi sätter människors behov av hjälp i centrum. Det handlar också om att bemöta alla med respekt. Kvalitet inom socialt arbete betyder att vi levererar omsorg och service som motsvarar den enskildes behov. Vi arbetar utifrån ett rehabiliterande synsätt där vi i alla led fokuserar på de resurser och den vitalitet som finns hos varje människa. Varbergs kommun har en Vision; år 2025 skall vi vara Västkustens kreativa mittpunkt. På vägen dit ska mycket hända. Var du än bor i Varberg finns havet, bokskogen, landsbygden, staden och kulturen inom räckhåll. Varberg har en fin stadskärna, goda kommunikationer och en intressant historia. Varbergs kommun har drygt 60 000 invånare och en stadig befolkningstillväxt. Kommunen står inför flera spännande satsningar där bostäder, kommunikation och fritidsaktiviteter är i fokus. I dag är cirka 4500 anställda och nu behöver vi fler medarbetare för att kunna förverkliga visionens verksamhetsidé. Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar Uppdragsavdelningen är en del av socialförvaltningen. I vår enhet arbetar socialsekreterare i mottagningsgrupp, familjerättssekreterare och administratörer, totalt 19 personer.


Arbetsuppgifter

Vi söker en vikarie till familjerättsgruppen, med tillträde 1/9. I familjerättsgruppen arbetar fem familjerättssekreterare och en utvecklingsledare. Vi arbetar med barnens bästa i fokus i samarbetssamtal och i vårdnad- boende- och umgängesutredningar. Vi ansvarar också med faderskaps- och föräldraskapsutredningar samt adoptionsärenden. Till föräldrar som har större behov kan vi bevilja insatser som kontaktperson vid umgänge och föräldrakoordinator. Vi ser nyttan av ett gott samarbete både internt och externt och vi vill förbättra och utveckla vårt arbete till fördel för de barn och föräldrar som vi möter. För att fortsätta utvecklas har vi extern handledning och vi arbetar med metodutveckling.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har socionomexamen och erfarenhet av socialt arbete. Vi vill gärna att du har erfarenhet av myndighetsutövning, utredningsarbete och att leda samtal med barn och föräldrar. För att trivas hos oss behöver du vara flexibel och kunna arbeta både självständigt och tillsammans med andra. Körkort krävs.


Erfarenhetskrav

Erfarenhet krävs

Övrigt

Varbergs kommun har ett politiskt beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag! Från 2015-01-01 tillämpar Varbergs kommun RÖKFRI arbetstid.


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2021-04-15

Referensnummer: A1019321


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Omfattning: Heltid

Tillträdesdatum: 2021-09-01

Antal tjänster: 1


Upplysningar

Anneli Westling, Enhetschef

Telefon: 0340-887 98


Fackliga kontaktpersoner

Frida Andersson Tel: 0340-888 21


Pia Gunnarsson Tel: 0340-888 89


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

Självservice & blanketter