Sök

Förskollärare, Bolmens förskola


Om arbetsplatsen

I Varbergs kommun är vi cirka 5 000 medarbetare som delar en och samma verksamhetsidé: Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Detta gör vi på väldigt många olika sätt, det finns mer än 135 olika yrken i vår breda verksamhet. Varberg växer och behoven av kommunens tjänster både ökar och förändras, därför behöver vi din kompetens. Vill du växa med oss? Bolmens förskola är belägen i centrala Varberg vid infarten till sjukhuset. Vi har tillgång till flera olika gårdar vid vår förskola och vi kan lätt röra oss ut i naturen via promenadstråk. Det finns sex arbetslag på förskolan med ca 6 personer i varje arbetslag. Vi har delat in barnen utifrån åldrar, i ena delen av Bolmen har vi våra allra yngsta barn 1-2 år och i andra byggnaden så har vi barn 2-5 år. Om man arbetar med de yngsta barnen så är det ca 9 barn i varje gruppering, arbetar man med de äldsta barnen i huset så är det ca 14-15 barn i varje gruppering. Vi har avlösning för reflektion och förberedelser en gång i veckan. Vi arbetar med att koordinera medarbetare inom enheten för att undvika att tillsätta timvikarier så långt vi kan. En till två medarbetare flyttar med barngruppen upp i systemet när det är dags att flytta över.


Arbetsuppgifter

Vi behöver dej som är väl förtrogen med förskolans uppdrag, engagerad, motiverad och kan bidra medutmanande frågeställningar och nya perspektiv för Bolmens utveckling. För att trivas på Bolmens förskola behöver du vara djärv, prestigelös, målmedveten och se möjligheter. Vi förutsätter att du är en förskollärare som säkerställer att ord blir till handling, allt utifrån ett barnperspektiv. Du som medarbetare har i uppdrag att vara med och skapa dynamiska och kvalitativa lärmiljöer i förskolan. Om du dessutom har ett skratt att bjuda på och tycker om att tänka dynamiskt tillsammans med dina kollegor, så är Bolmen en arbetsplats för dig. Vår devis, "ingen kan allt men alla kan något", tillsammans blir vi starka. Vi arbetar för att skapa en lärmiljö som utmanarna, tilltalar och utgår utifrån barnens tankar. Vi vill skapa en fascinerande lärmiljö och därigenom ökade möjligheter för varje individ att lära på sitt sätt. Som medarbetare skall du vara med och säkerställa att lärmiljön som förändras och utmanar utifrån barnens funderingar och tankar. Material och inredning är förskolans och vi arbetar kontinuerligt med att dynamiskt använda lokaler och material gemensamt. Det gör vi för att skapa nytt och därigenom öka barnens förutsättningar för kreativitet och lärande. Du kommer att ingå i ett par som ansvarar för en mindre grupp barn, du och din kollega har dokumentationsansvar för denna gruppering. Man arbetar två och två kring en mindre barngrupp och skapar förutsättningar denna barngrupps process och progression. Under eftermiddagarna har arbetslaget ansvar för att organisera och säkerställa utbildningens kvalitet genom förhållningssätt, delaktighet, strukturer, lärmiljö och organisation. Vi ser emot din ansökan och att du blir av vår nytänkande enhet! Pia Ringborg Nilsson Rektor

Kvalifikationer

Legitimerad förskollärare för förskolan. Vänligen bifoga, via Offentliga Jobb, betyg, examensbevis och i förekommande fall förskollärarlegitimation alternativt lärarlegitimation.


Erfarenhetskrav

Erfarenhet krävs

Övrigt

Varbergs kommun har ett politiskt beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. Om du erbjuds anställning inom Förskole- och grundskoleförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag ur belastningsregistret innan anställningsavtalet träder i kraft. På följande länk kan du beställa rätt belastningsregister: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/ Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk av tillsvidareanställd personal. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2021-12-03

Referensnummer: A1070563


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Beskrivning av omfattning: 100%

Tillträdesdatum: 2022-01-31

Tillträde: Eller enligt överenskommelse

Varaktighet: Tillsvidare

Antal tjänster: 1

Länk till mer information: https://varberg.se/pedagogvarberg


Upplysningar

Pia Ringborg Nilsson, Rektor

Telefon: 0709- 49 80 37


Fackliga kontaktpersoner

Lärarförbundet Tel: 0721-51 73 78


Lärarnas Riksförbund Tel: 0721-51 73 92


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

Självservice & blanketter