varningsikon

2021-02-26

Kommunens verksamheter påverkas av covid-19

Varbergs kommun arbetar löpande med att anpassa verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök

Gymnasielärare till Barn- och fritidsprogrammet, Peder Skrivare Skola


Om arbetsplatsen

Varbergs kommun har en vision: år 2025 ska vi vara Västkustens kreativa mittpunkt. På vägen dit ska mycket hända. Var du än bor i Varberg finns havet, bokskogen, landsbygden, staden och kulturen inom räckhåll. Varberg har en fin stadskärna, goda kommunikationer och en intressant historia. Varbergs kommun har drygt 62 000 invånare och en stadig befolkningstillväxt. Kommunen står inför flera spännande satsningar där bostäder, kommunikation och fritidsaktiviteter är i fokus. I dag är cirka 4 800 anställda och nu behöver vi fler medarbetare för att kunna förverkliga visionens verksamhetsidé. Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Lärarna på Peders Skrivare Skola i Varbergs kommun utgår från de nationella läro- och kursplanerna och från skollagen. Vi har kommunövergripande strategier och processer för att stärka pedagogers skicklighet som lyfter elevers resultat. Vi arbetar för att öka elevers möjligheter för snabbare väg till studier och yrkesliv, för att öka välmående och minska utanförskap och förväntas alla bidra till skolans utvecklings- och förbättringsarbete. Du arbetar i arbetslag där kollegialt lärande, ämnesdidaktiskt kollegium och ett formativt arbetssätt bidrar i organisationen till att öka elevers måluppfyllelse. Du bedriver undervisning i demokratisk form och förbereder eleverna för att aktivt delta i samhällslivet. Du arbetar för att varje elev når sin fulla potential och bidrar till att utveckla lärmiljöer som uppmuntrar elevers lärande, delaktighet och inflytande. Din undervisning formar du aktivt utifrån ett språk- och matematikutvecklande arbetssätt. Det innebär att du gör strategiska val för kunskap och lärande och systematiskt arbetar med att förbättra kvalitet och resultat i en lärande organisation.


Arbetsuppgifter

Jobbet som lärare hos oss innebär att du, tillsammans med dina kollegor, ska planera och bedriva undervisning barn- och fritidsprogrammet, både teoretiskt och praktiskt. Som anställd får du kompetenshöjande insatser under läsåret. Innehållet och formen för kompetensutvecklingsinsatserna tar utgångspunkt i verksamhetsplan och identifierade behov som framkommit i det systematiska kvalitetsarbetet. På så sätt skapas likvärdighet, långsiktighet och hållbarhet för att nå prioriterade mål. Alla medarbetare i Varbergs kommun har bland annat möjlighet att köpa ett rabatterat pendelkort, få ekonomiskt friskvårdsstöd och hyra en cykel eller elcykel till ett förmånligt pris.

Kvalifikationer

Legitimerad yrkeslärare inom barn- och fritidsämnena. Du behöver ha behörighet inom idrott och hälsa, hälsopedagogik och specialpedagogik 1 och 2. Vi ser gärna att du har god datorvana. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.


Erfarenhetskrav

Erfarenhet krävs

Övrigt

Det krävs ett utdrag ur belastningsregistret innan anställningsavtalet blir gällande. Varbergs kommun har ett politisk beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2021-04-11

Referensnummer: A1010226


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Omfattning: Heltid

Tillträdesdatum: 2021-08-11

Varaktighet: 6 månader eller längre

Antal tjänster: 1


Upplysningar

Ulf Anderberg, Rektor

Mobiltelefon: 076-8522590


Fackliga kontaktpersoner

Lärarförbundet


Lärarnas riksförbund


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

Självservice & blanketter