Sök

Specialpedagog, Almers skola


Om arbetsplatsen

I Varbergs kommun är vi cirka 5 000 medarbetare som delar en och samma verksamhetsidé: Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Detta gör vi på väldigt många olika sätt, det finns mer än 135 olika yrken i vår breda verksamhet. Varberg växer och behoven av kommunens tjänster både ökar och förändras, därför behöver vi din kompetens. Vill du växa med oss? Almers skola ligger i centrala Varberg i anslutning till Varbergs sjukhus. Här har vi ca 340 elever i årskurs 4-9 i grundskolan. Vi har nära till naturen, med stora grönytor i närheten av skolan. Här finns stora möjligheter till lärande utomhus med skogen runt knuten och nyrenoverad skolgård. Skolan är i uppstarten med ny utvecklingsplan för år 2020-2023. Här kommer vi tillsammans arbeta med att uppfylla de mål som nämnden prioriterat, i samklang med de förbättringsområden vi identifierat på enheten. Fokus på enheten kommer att ligga på arbetsglädje, motivation och tillit. Helhet och transparens är viktigt för oss på Almers. Både i arbetet med våra elever och i vårt kollaborativa arbete i personalgruppen.


Arbetsuppgifter

I ditt uppdrag som specialpedagog hos oss innebär det att arbeta förebyggande och främjande samt hitta framgångsfaktorer i verksamheten. Du arbetar operativt, konsultativt och handledande mot såväl personal som skolledning. Du ska kunna analysera lärmiljöer och stimulera till utveckling av arbetsformer och arbetssätt. Du är en självklar del i både skolans ledningsgrupp samt utvecklingsgrupp. Du ingår i skolans elevhälsoteam. I uppdraget ingår också att samordna skolans arbete med extra anpassningar och särskilt stöd, där dokumentation är en självklar del. Vi arbetar med "elevhälsomöten" där elevhälsoteamet träffar årskurslagen regelbundet för att gemensamt hitta vägar framåt framförallt på gruppnivå.

Kvalifikationer

Lärarlegitimation samt Specialpedagogexamen. Gärna med lärarbakgrund inom matematik. Arbetslivserfarenhet som specialpedagog är meriterande. Vänligen bifoga, via Offentliga Jobb, betyg, examensbevis och i förekommande fall förskollärarlegitimation alternativt lärarlegitimation.


Erfarenhetskrav

Erfarenhet krävs

Övrigt

Om du erbjuds anställning inom Förskole- och grundskoleförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag ur belastningsregistret innan anställningsavtalet träder i kraft. Varbergs kommun har ett politiskt beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk av tillsvidareanställd personal. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2021-09-22

Referensnummer: A1048757


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Beskrivning av omfattning: 100%

Tillträdesdatum: 2021-11-01

Tillträde: Snarast

Varaktighet: Tillsvidare

Antal tjänster: 1

Länk till mer information: https://varberg.se/pedagogvarberg


Upplysningar

Sebastian Rundberg, Rektor

Telefon: 0734-16 57 92


Fackliga kontaktpersoner

Lärarförbundet Tel: 0721-51 73 78


Lärarnas Riksförbund Tel: 0721-51 73 92


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

Självservice & blanketter