Sök

Yrkeslärare inom administration, handel och varuhantering


Om arbetsplatsen

I Varbergs kommun är vi cirka 5 000 medarbetare som delar en och samma verksamhetsidé: Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Detta gör vi på väldigt många olika sätt, det finns mer än 135 olika yrken i vår breda verksamhet. Varberg växer och behoven av kommunens tjänster både ökar och förändras, därför behöver vi din kompetens. Vill du växa med oss? Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen ansvarar för arbetsbefrämjande åtgärder, integrationsfrågor och utbildning på gymnasial och eftergymnasial nivå. Här skapar vi förutsättningar för det livslånga lärandet och möjligheter för individen att utvecklas, studera och nå egen försörjning. Vi bidrar också till ett livskraftigt näringsliv genom att tillvarata utvecklingsbehov i näringslivet och skapa projektsatsningar, nätverk och mötesplatser där utbildning och näringsliv kan mötas. Peder Skrivare gymnasieskola (PS) erbjuder flertalet nationella gymnasieprogram med drygt 1900 elever och 240 personal. Det är bra sammanhållning och låg personalomsättning. Det är en skola i framkant som kommer att fortsätta växa. Den anpassade gymnasieskola består av tre yrkesprogram och individuella program. Yrkesprogrammen inom den anpassade gymnasieskolan är fördelade på administration, handel och varuhantering, fastighet, anläggning och byggnation samt hotell, restaurang och bageri. Sammanlagt har vi 34 elever fördelat på dessa program.


Arbetsuppgifter

I den här rollen kommer du först och främst arbeta som yrkeslärare på den anpassade gymnasieskolans nationella program: administration, handel och varuhantering vilket är relativt nystartat och inne på sitt andra år. Du ansvarar för att genomföra undervisningen, bedöma elevernas prestationer och utvecklingsbehov. Du kommer ingå i ett mindre arbetslag med yrkeslärare, ämneslärare och elevassistenter som har elevernas utveckling och måluppfyllelse i fokus. Arbetsförlagt lärande (APL) ingår som en viktig del i utbildningen där du är med och ansvarar för anskaffning av APL-platser och där även besök och bedömning är en del av arbetet. Tjänsten passar dig med ett genuint intresse för målgruppen med intellektuell funktionsnedsättning och som ser elevens resurser och förmågor. Du ger alla elever förutsättningar utifrån deras behov och har förmågan att skapa struktur för att hjälpa eleverna hantera skoldagen. Ditt läraruppdrag innebär även mentorskap för några av programmets elever samt att stötta och utmana alla eleverna att utvecklas i riktning mot ett självständigt liv. Du kommer även ha ett nära samarbete med skolans elevhälsa som består av kurator, skolsköterska, specialpedagog, SYV och skolpsykolog

Kvalifikationer

Vi söker i första hand dig som är legitimerad lärare och har yrkeslärarbehörighet inom administration, handel och varuhantering. Har du specialpedagogisk kompetens ses det som meriterande för tjänsten. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete med barn- och ungdomar med intellektuell funktionsnedsättning. Det är även meriterande om du kunskaper i digitala verktyg för det pedagogiska arbetet, exempelvis datorer, surfplattor och interaktiva tavlor. Det är fördel om du har B-körkort då det sker studiebesök och andra schemabrytande aktiviteter där resor med bil kan förekomma. Som person har du en god ledarskapsförmåga samt är bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete. Vidare har du en god pedagogisk förmåga och förståelse för människors olika förutsättningar att ta till sig kunskap. Du är en kommunikativ person som har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera. Vi ser även att du har en god samarbetsförmåga, är flexibel och skapar tillit och bygger relationer med elever och vårdnadshavare och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt som bidrar till ett positivt arbetsklimat. Stor vikt kommer att läggs vid personlig lämplighet. Rekryteringen kommer att hanteras löpande så du är välkommen med din ansökan redan idag.


Övrigt

Varbergs kommun har ett politisk beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att medarbetare har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2023-12-31

Referensnummer: A1258526


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: Tillträde januari eller enligt överenskommelse

Antal tjänster: 1


Upplysningar

Josefin Björling, Biträdande rektor Enhet 5

Telefon: 0721652352


Fackliga kontaktpersoner

Sveriges Lärare Tel: 0721-517378


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

Självservice & blanketter