Sök

Modersmålslärare, arabiska, Enhet Flerspråkighet


Om arbetsplatsen

Varbergs kommun har en vision: år 2025 ska vi vara Västkustens kreativa mittpunkt. På vägen dit ska mycket hända. Var du än bor i Varberg finns havet, bokskogen, landsbygden, staden och kulturen inom räckhåll. Varberg har en fin stadskärna, goda kommunikationer och en intressant historia. Varbergs kommun har drygt 64 000 invånare och en stadig befolkningstillväxt. Kommunen står inför flera spännande satsningar där bostäder, kommunikation och fritidsaktiviteter är i fokus. I dag är cirka 4 800 anställda och nu behöver vi fler medarbetare för att kunna förverkliga visionens verksamhetsidé. Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Arbetsuppgifterna utgår från nationella läro- och kursplaner och från skollag. Varbergs kommunala skolor har kommungemensamma strategier och processer för att stärka det pedagogiska ledarskapet i klassrummet, öka elevers möjligheter för snabbare väg till studier och yrkesliv, öka elevers välmående och minska risken för ett utanförskap. Tillsammans bidrar vi till skolans utvecklings- och förbättringsarbete, arbetar för att lyfta elevers resultat. Som anställd i förskole- och grundskoleförvaltningen får du kompetenshöjande insatser under läsåret. Innehållet och formen för kompetensutvecklingsinsatserna tar utgångspunkt i förskole- och grundskoleförvaltningen verksamhetsplan och identifierade behov som framkommit i det systematiska kvalitetsarbetet. På så sätt skapas ökar likvärdigheten, långsiktighet och hållbarhet för att nå förskole- och grundskolenämndens prioriterade mål. Varje skola bedriver också ett utvecklingsarbete i organiserad och systematiserad form. Alla medarbetare i Varbergs kommun har bland annat möjlighet att köpa ett rabatterat pendelkort, få ekonomiskt friskvårdsstöd och hyra en cykel eller elcykel till ett förmånligt pris. Enhet flerspråkighet har ca 45 modersmålslärare som arbetar med studiehandledning i grundskolan och gymnasiet, språkstöd i förskolan, modersmålsundervisning i grundskolan och gymnasiet, kartläggning av nyanlända elevers kunskaper, tolkning för elever som studiehandleds. Enhet flerspråkighet har konferenstid varje vecka där ditt aktiva deltagande i kompetensutveckling förutsätts. Nya medarbetare får en introduktion om det svenska skolsystemet och våra rutiner för våra olika arbetsuppgifter.


Arbetsuppgifter

Du arbetar i arbetslag där kollegialt lärande, ämnesdidaktiskt kollegium och ett formativt arbetssätt bidrar till att öka elevers måluppfyllelse. Du kommer i huvudsak arbeta med studiehandledning på modersmålet i samarbete med lärare i grundskolan men arbetsuppgifter som språkstöd på modersmålet i förskolan kan också förekomma. Tolkuppgifter för elever som du studiehandleder kan också förekomma. Ditt arbete är mycket självständigt, men du kommer även ingå i ett arbetslag samt olika utvecklingsgrupper och därför ställs krav på god samarbetsförmåga och bra språkkunskaper i svenska.

Kvalifikationer

Det är meriterande om du: - är legitimerad lärare för undervisning i arabiska. (bifoga intyg) - Har en lärarutbildning i ditt hemland (bifoga intyg) - Har avslutat din utbildning i svenska som andraspråk, steg 3 (bifoga intyg) - Kan visa att du är digitalt kompetent och kan använda detta i skolan (förklara i ditt personliga brev) Du ska själv ha arabiska som ditt modersmål. Du ska kunna trivas med att samarbeta i en miljö som ställer höga krav på punktlighet, ansvarstagande, dokumentation, flexibilitet, handlingskraft, hög servicenivå, social kompetens samt digital kompetens. Du behärskar svenska språket på akademisk nivå; svenska nivå 3 eller motsvarande. Sysselsättningsgraden kan komma att utökas om behovet av studiehandledning ökar. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Var noga med att du i ditt personliga brev tar upp det punkter vi lagt med som krav. Vänligen bifoga, via Offentliga Jobb, CV, personligt brev, betyg, examensbevis och i förekommande fall förskollärarlegitimation alternativt lärarlegitimation. Du kommer att arbeta på flera olika arbetsplatser och därför är körkort och tillgång till egen bil ett krav.


Övrigt

Intervjuer planeras ske kontinuerligt. Varbergs kommun har ett politiskt beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. Om du erbjuds anställning inom Förskole- och grundskoleförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag ur belastningsregistret innan anställningsavtalet träder i kraft. Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk av tillsvidareanställd personal. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2019-09-15

Referensnummer: A900179


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Omfattning: Deltid

Löneform: Individuell lönesättning tillämpas, ange löneanspråk.

Arbetstid: DeltidDessa tjänster har en sysselsättningsgrad om 20-50% och kan kombineras med andra arbetsuppgifter upp till heltid

Tillträde: Tillträde snarast


Upplysningar

Lars-Gunnar Forslund, Chef för nyanlända och modersmål

Telefon: 0733-838683


Fackliga kontaktpersoner

Lärarförbundet Tel: 0721-51 73 78


Lärarnas Riksförbund Tel: 0721- 51 73 92


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

ikon

Självservice & blanketter