varningsikon

2020-04-08

Information med anledning av covid-19

Varbergs kommun följer aktivt händelseutvecklingen kring coronaviruset covid-19. Vi samverkar med Länsstyrelsen och andra myndigheter samt följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Läs mer

Sök

Barnskötare, Stenåsa och Karlbergs förskolor


Om arbetsplatsen

I Varbergs kommun är vi cirka 5 000 medarbetare som delar en och samma verksamhetsidé: Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Detta gör vi på väldigt många olika sätt, det finns mer än 135 olika yrken i vår breda verksamhet. Varberg växer och behoven av kommunens tjänster både ökar och förändras, därför behöver vi din kompetens. Vill du växa med oss? Som anställd i förskole- och grundskoleförvaltningen får du kompetenshöjande insatser under läsåret. Innehållet och formen för kompetensutvecklingsinsatserna tar utgångspunkt i förskole- och grundskoleförvaltningen verksamhetsplan och identifierade behov som framkommit i det systematiska kvalitetsarbetet. På så sätt ökar likvärdigheten, i ett långsiktigt och hållbart arbete att nå förskole- och grundskolenämndens prioriterade mål. Varje skola bedriver också ett utvecklingsarbete i organiserad och systematiserad form utifrån enhetens behov. Alla medarbetare i Varbergs kommun har bland annat möjlighet att köpa ett rabatterat pendelkort, få ekonomiskt friskvårdsstöd och hyra en cykel eller elcykel till ett förmånligt pris. Stenåsa förskola är en mellanstor förskola med fyra hemvister och åtta avdelningar med barn i åldrarna 1-6 år. Karlberg är en tvåavdelningsförskola med barn i åldrarna 1-6 år. Förskolorna erbjuder en spännande miljö både inom- och utomhus. Vårt mål är att varje barn ska känna tillit och tilltro till sin förmåga. Vi arbetar för att utveckla en verksamhet för alla barn. Vi vill erbjuda trygghet, tillgänglighet, nyfikenhet och glädje. På Stenåsa och Karlbergs förskolor är alla medarbetare viktiga. Här lär vi tillsammans, av och med varandra. Läs mer om förskole- och grundskoleförvaltningens verksamhet på Pedagog Varberg


Arbetsuppgifter

Som medarbetare i vår pool ingår du i arbetslag med ytterligare två "poolare". Tillsammans ansvarar ni för att gå in i barngrupp när ordinarie personal på Stenåsa- och/eller Karlbergs förskolor är frånvarande. Ni följer även ett schema för kvalitetsavlösning där ni i tur och ordning avlöser förskolornas arbetslag för planeringstid. Arbetet kräver att du är flexibel och har möjlighet att förlägga din arbetstid efter verksamhetens behov. Du trivs i mötet med människor och har lätt för att bygga förtroendefulla relationer till barn och vuxna. Du är positiv, lösningsinriktad och trygg. (Vid t.ex. sammanslagning i förskole-teamet kan arbete på andra förskolor också förekomma).

Kvalifikationer

Gymnasieutbildning, Barn- och fritidsprogrammet eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Vänligen bifoga, via Offentliga Jobb, betyg, examensbevis och i förekommande fall förskollärarlegitimation alternativt lärarlegitimation.


Övrigt

Intervjuer planeras att ske under perioden 8 - 24 april 2020. Kommunens policy är att erbjuda alla sina anställda önskad sysselsättningsgrad. Det innebär att även för de tjänster som utannonseras som deltider, så finns möjlighet att önska högre sysselsättning. De utökningar som erbjuds kan innebära kombinationer av arbetsuppgifter och arbetsplatser. Om du erbjuds anställning inom förskole- och grundskoleförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag ur belastningsregistret innan anställningsavtalet träder i kraft. Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk av tillsvidareanställd personal. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag.


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2020-04-05

Referensnummer: A941862


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Deltid

Löneform:

Arbetstid: DeltidDenna tjänst har en sysselsättningsgrad om 80-85% och kan kombineras med andra arbetsuppgifter upp till heltid.

Tillträde: eller enligt överenskommelse.


Upplysningar

Josefin Söderblom, Rektor

Telefon:


Fackliga kontaktpersoner

Kommunal Tel: 0721-51 73 76


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

ikon

Självservice & blanketter