Sök

Kurator till introduktionsprogrammen, Peder Skrivares skola


Om arbetsplatsen

I Varbergs kommun är vi cirka 5 000 medarbetare som delar en och samma verksamhetsidé: Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Detta gör vi på väldigt många olika sätt, det finns mer än 135 olika yrken i vår breda verksamhet. Varberg växer och behoven av kommunens tjänster både ökar och förändras, därför behöver vi din kompetens. Vill du växa med oss? Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen ansvarar för arbetsbefrämjande åtgärder, integrationsfrågor och utbildning på gymnasial och eftergymnasial nivå. Här skapar vi förutsättningar för det livslånga lärandet och möjligheter för individen att utvecklas, studera och nå egen försörjning. Vi bidrar också till ett livskraftigt näringsliv genom att tillvarata utvecklingsbehov i näringslivet och skapa projektsatsningar, nätverk och mötesplatser där utbildning och näringsliv kan mötas. Peder Skrivare gymnasieskola (PS) erbjuder flertalet nationella gymnasieprogram som kan kombineras med utvecklande utbildning inom idrott, Ung Företagsamhet, Teknikcollege eller Vård och Omsorgscollege. Kunskap, Kreativitet och Mångfald är viktiga begrepp för oss och präglar vårt synsätt. Vårt samarbete med näringslivet är väletablerat och vi lovar dig en förstklassig arbetsplats! PS har drygt 1900 elever och 240 personal. Det är bra sammanhållning och låg personalomsättning. Det är en skola i framkant som kommer att fortsätta växa. Vill du vara med på resan?


Arbetsuppgifter

Vi söker dig som vill verka för en tillgänglig lärmiljö för elever i ett mycket omfattande stödbehov. Tillsammans med rektor och elevhälsans övriga personal är du en viktig del i det förebyggande och hälsofrämjande arbetet på enheten. Du kommer att arbeta i nära samverkan med arbetslagen och med övrig personal på skolan vilket innebär att du fungerar som medspelare i ett team. På introduktionsprogrammen finns elevhälsoteamet som en viktig pusselbit i utvecklingen av det pedagogiska arbetet mot skolans mål. Som kurator behöver du ha förmåga att möta elever med omfattande kommunikationssvårigheter. Därför måste du kunna tänka utanför boxen, ha ett stort tålamod, och förmåga att möta eleverna där de befinner sig. All personal på enheten har ett nära och förtroendefullt samarbete med vårdnadshavare.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är behörig och har erfarenhet av att arbeta som skolkurator. Som kurator på IM är det en fördel om du har kompetens och erfarenhet av att arbeta med elever med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar och främst inom AST. Det är viktigt att du är trygg i din profession och som person och att du är en god kommunikatör som bygger relationer med elever, vårdnadshavare och kollegor. På IM behöver vi dig som har en hög stresstålighet och en god förmåga att bemöta både elever och vårdnadshavare i utmanande situationer. Det är också viktigt att du deltar aktivt i arbetslagets arbete kring eleverna och med andra gemensamma uppgifter. Enligt skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskola, skola och barnomsorg. Detta beställer du på Polisens hemsida.


Erfarenhetskrav

Erfarenhet krävs

Övrigt

Varbergs kommun har ett politisk beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att medarbetare har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2022-09-27

Referensnummer: A1156412


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Omfattning: Deltid

Beskrivning av omfattning: 50%

Tillträde: Enligt överenskommelse

Varaktighet: 6 månader eller längre

Antal tjänster: 1


Upplysningar

Matthew Wolcott, Rektor


Fackliga kontaktpersoner

ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

Självservice & blanketter