Sök

Specialpedagog, Håstensskolan


Om arbetsplatsen

Varbergs kommun har en vision: år 2025 ska vi vara Västkustens kreativa mittpunkt. På vägen dit ska mycket hända. Var du än bor i Varberg finns havet, bokskogen, landsbygden, staden och kulturen inom räckhåll. Varberg har en fin stadskärna, goda kommunikationer och en intressant historia. Varbergs kommun har drygt 63 000 invånare och en stadig befolkningstillväxt. Kommunen står inför flera spännande satsningar där bostäder, kommunikation och fritidsaktiviteter är i fokus. I dag är cirka 4 500 anställda och nu behöver vi fler medarbetare för att kunna förverkliga visionens verksamhetsidé. Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Håstensskolan är en skola för årskurs 6-9. Skolan ligger i Varbergs tätort och på ett område där det är nära till kommunens stora idrottsanläggningar och en nybyggd fritidsgård. Till våren är vi 400 elever på skolan.


Arbetsuppgifter

Vi söker en specialpedagog grundskolans senare år. Läsåret 18/19 görs en satsning på ämnesdidaktiskt kollegium där vi tillsammans arbetar för att föra styrdokumentens innehåll närmre praktiken. Detta arbete har pågått under läsåret och är en långsiktig satsning på skolan. Vi har också haft mycket fortbildning kring elevhälsan som en del av skolutvecklingen där alla pedagoger fyller en viktig funktion. Vi letar efter en specialpedagog som skall kunna verka både i den åtgärdande delen av elevhälsaarbetet men framförallt skall du kunna arbeta tillsammans med andra i det förebyggande salutogena arbetet kring eleverna. Detta kommer du att göra i nära samarbete med skolans elevhälsoteam.

Kvalifikationer

Legitimerad specialpedagog för undervisning i grundskolans senare år. Ditt förhållningssätt präglas av att du söker styrkor och resurser hos barnet. Du har en inkluderande elevsyn, ett positivt förhållningssätt, är lösningsinriktat och har mod att utmana till utveckling. Erfarenhet av och kunskap om nyanlända elever i skolan är meriterande då skolan har elever med annat modersmål än svenska. Vänligen bifoga, via Offentliga Jobb, betyg, examensbevis och ev. lärarlegitimation.


Övrigt

Om du erbjuds anställning inom Barn- och utbildningsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag ur belastningsregistret innan anställningsavtalet träder i kraft. Varbergs kommun har ett politiskt beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk av tillsvidareanställd personal. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2018-12-20

Referensnummer: A831254


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Löneform: Individuell lönesättning, ange löneanspråk.

Arbetstid: Heltid100 %

Tillträde:


Upplysningar

Andreas Gustafsson, Rektor åk 8-9

Telefon: 0340-88000


Örjan Johansson , Rektor Håstensskolan åk 6-7

Telefon: 073-202 81 86


Fackliga kontaktpersoner

Lärarförbundet Tel: 0721-51 73 78


Lärarnas Riksförbund Tel: 0721-51 73 92


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

ikon

Självservice & blanketter