varningsikon

2021-02-26

Kommunens verksamheter påverkas av covid-19

Varbergs kommun arbetar löpande med att anpassa verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök

Enhetschef, Hälso- och sjukvårdsavdelningen


Om arbetsplatsen

I Varbergs kommun är vi cirka 5 000 medarbetare som delar en och samma verksamhetsidé: Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Detta gör vi på väldigt många olika sätt, det finns mer än 135 olika yrken i vår breda verksamhet. Varberg växer och behoven av kommunens tjänster både ökar och förändras, därför behöver vi din kompetens. Vill du växa med oss? Den kommunala hälso- och sjukvårdsavdelningen är organiserad under Socialförvaltningen och där arbetar sjuksköterskor, arbetsterapeuter, fysioterapeuter, undersköterskor samt hjälpmedelstekniker. Ledningsteamet för verksamheten består idag av avdelningschef och åtta enhetschefer.


Arbetsuppgifter

Nu söker vi en enhetschef till vårt team med ansvar att leda sjuksköterskor inom den kommunala hälso- och sjukvården. Uppdraget innebär ansvar för hemsjukvård i Varbergs centrala delar, verksamheten består av två sjukskötersketeam samt sjuksköterskor som arbetar kväll och natt. Har du förmåga att se vad som är bäst för helheten och är intresserad och vill bidra med ett ledarskap som präglas av engagemang, lyhördhet och trivs med att samarbeta och ta ansvar är du personen vi söker. Som enhetschef har du resultat, personal- och ekonomiansvar för ditt arbetsområde. Du arbetsleder sjuksköterskor och ansvarar för det systematiska arbetsmiljöarbetet inom yrkesgruppen. En viktig förutsättning för uppdraget är att du trivs med att växla mellan verksamhetsnära och mer långsiktig strategisk styrning med fokus på patientperspektivet. I uppdraget ingår också att delta i förvaltningens utvecklingsarbete gällande vård- och omsorgsfrågor samt samverka med olika aktörer såväl inom som utanför kommunen. Du rapporterar till avdelningschef och ingår i avdelningens ledningsteam.

Kvalifikationer

Högskoleutbildning är ett krav med minst 120hp samt att du har dokumenterad erfarenhet från ledande befattningar inom området. Stor vikt fästs vid personliga egenskaper såsom tydligt ledarskap som präglas av engagemang i kombinerat med uthålligt och strategiskt förhållningssätt. Du är prestigelös, skapar goda relationer och ett gott samarbetsklimat. Välkommen med din ansökan!


Erfarenhetskrav

Erfarenhet krävs

Övrigt

Varbergs kommun har ett politiskt beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid.


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2021-05-16

Referensnummer: A1025568


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.

Antal tjänster: 1


Upplysningar

Kristin Ahne, Verksamhetschef

Mobiltelefon: 073-3390762


Fackliga kontaktpersoner

Marika Bengtsson


Suzanne Persson Tel: 070-269 71 82


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

Självservice & blanketter