varningsikon

2021-02-26

Kommunens verksamheter påverkas av covid-19

Varbergs kommun arbetar löpande med att anpassa verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök

Enhetschef Bibliotek


Om arbetsplatsen

I Varbergs kommun är vi cirka 5 000 medarbetare som delar en och samma verksamhetsidé: Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Detta gör vi på väldigt många olika sätt, det finns mer än 135 olika yrken i vår breda verksamhet. Varberg växer och behoven av kommunens tjänster både ökar och förändras, därför behöver vi din kompetens. Vill du växa med oss? Kultur- och fritidsförvaltningen driver och förvaltar kommunens kultur- och fritidsanläggningar som bibliotek, kulturhus, konsthallar, fritidsgårdar, kulturskola, teater samt idrottsanläggningar. Vi ger också service och bidrag till föreningar inom kommunen. Kultur- och fritidsförvaltningen har två avdelningar kultur och bibliotek samt fritid. Kultur-och biblioteksavdelningen ansvarar för kommunens bibliotek, kulturskola samt kultur- och konstverksamhet. Där ingår allt från barnteaterföreställningar till släktforskningsstöd och språkcaféer. Vi erbjuder också varbergarna popkonserter, författarbesök, ett brett kulturskoleutbud och mycket mer. Avdelningen ansvarar även för bidrag och stöd till föreningar, studieförbund, kulturutövare och ungdomar som vill utveckla sitt skapande. Biblioteksverksamheten innefattar Stadsbiblioteket, sex lokalbibliotek, bokbuss och Campusbiblioteket. Stadsbiblioteket ligger i Kulturhuset Komedianten. Lokalbiblioteken finns på kommunens serviceorter och fungerar som mötesplats på landsbygden. Efter sommaren 2021 kommer samtliga lokalbibliotek att vara meröppna bibliotek. En ny bokbuss är upphandlad och beräknas vara på plats i juni.


Arbetsuppgifter

Som bibliotekschef/enhetschef ansvarar du för att planera och leda hela biblioteksverksamheten och dess personal tillsammans med chefskollega. Enheten har för närvarande 42 tillsvidareanställda. Du ingår i kultur- och biblioteksavdelningens ledningsgrupp och avdelningschef är närmaste chef. I uppdraget ingår kontakter och nätverksarbete med bl. a Region Halland och andra för biblioteksverksamheten nödvändiga och utvecklande kontakter. Du har personalansvar för cirka hälften av medarbetarna. Verksamhets- och budgetansvar och utvecklingsansvar delas med chefskollegan. I tjänsten ingår även yttre tjänst i biblioteket motsvarande ca en dag i veckan.

Kvalifikationer

Vi söker Dig som har en tydlig vision över hur biblioteksverksamhet kan utvecklas samt är engagerad i biblioteks- och kulturfrågor. Du vill skapa en helhetssyn kring bibliotekens roll i samhället och medverka till att biblioteket är tillgängligt och angeläget för alla. Du har relevant högskoleutbildning, helst inom Biblioteks- och informationsvetenskap eller annan adekvat högskoleutbildning inom kulturfrågor som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har ledarerfarenhet, förmåga till helikopterperspektiv och inser värdet i att bygga goda relationer såväl internt som externt. Du har ett brett och upparbetat nätverk inom biblioteks- och kulturområdet. Som ledare är du en tydlig och rak person med integritet som har förmåga att entusiasmera och skapa ett öppet, kreativt och förtroendefullt arbetsklimat. Du har en positiv grundinställning och arbetar för verksamhetens bästa, kombinerat med en förmåga till verklighetsförankrad problemlösning. Din samarbetsförmåga är god och du har förmåga att påverka både inom verksamheten och utåt i samhället. Samarbetsförmågan är av stor vikt, då du ska leda verksamheten tillsammans med befintlig enhetschef. Du ska ha en god kommunikativ förmåga såväl skriftligen som muntligen. Det är en fördel om du har erfarenhet av att arbeta i en politiskt styrd organisation. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.


Erfarenhetskrav

Erfarenhet krävs

Övrigt

Avsatt tid för intervjuer är 3 juni och fördjupade intervjuer 15 juni. Varbergs kommun har ett politisk beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2021-05-26

Referensnummer: A1027641


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: Tillträde: Enligt överenskommelse

Varaktighet: Tillsvidare

Antal tjänster: 1


Upplysningar

Mariella Sivertstrand, Avdelningschef kultur, bibliotek och kulturskola

Telefon: 0340-88250

Mobiltelefon: +46734431850


Fackliga kontaktpersoner

DIK Tel: 0732-021332


Vision Tel: 0708-308346


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

Självservice & blanketter