Sök

Förskollärare, Trönningebjärsvägens förskola


Om arbetsplatsen

I Varbergs kommun är vi cirka 5 000 medarbetare som delar en och samma verksamhetsidé: Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Detta gör vi på väldigt många olika sätt, det finns mer än 135 olika yrken i vår breda verksamhet. Varberg växer och behoven av kommunens tjänster både ökar och förändras, därför behöver vi din kompetens. Vill du växa med oss? Trönningebjärsvägens förskola ligger i samhället Trönninge, strax utanför centrala Varberg. Vår förskola präglas av trygghet, glädje och förståelse genom att använda oss av pedagogernas olika kompetenser och intressen. Vi erbjuder barnen nya utmaningar och bejakar olikheter för att skapa mångfald. Vi fångar barnens behov, tankar, idéer och kreativitet för att de ska få en tilltro till sin egen förmåga. Hållbar utveckling är något vi alltid försöker få in i våra olika arbeten med barnen. Vi har ett gott samarbete på hela förskolan. Det skapar en stor trygghet för barn, vårdnadshavare och pedagoger. Vi vill erbjuda en kreativ, föränderlig och inspirerande lärmiljö som speglar de projekt barnen arbetar med, som utmanar, utvecklar och lockar till lek och lärande. Projekten ger tillfälle för inlärning och skapande av nya kunskaper. Detta sätt att arbeta underlättas av att vi arbetar åldersindelat där miljöerna anpassas efter behov och förutsättningar. Våra yngsta barn, 1-4 år, har sina hemvister på nedre plan och våra äldsta barn, 4-6 år, har sina hemvister på övre plan. Vi har 8 avdelningar som vi delar och arbetar med i mindre barngrupper större delen av dagen.


Arbetsuppgifter

Som förskollärare har du det pedagogiska ansvaret där du tillsammans med arbetslaget planerar och genomför utbildningen. Du ansvarar för det systematiska kvalitetsarbetet och därmed utvecklingen av den undervisning och utbildning arbetslaget erbjuder barnen. Du har ansvar för att dokumentera varje barns utveckling och är tydlig i din kommunikation och information till vårdnadshavare. Du brinner för barnens delaktighet och inflytande i vardagen och har ett utforskande förhållningssätt, där du utifrån barnens tankar och funderingar utformar spännande undervisningsmiljöer som utmanar barnens nyfikenhet. Som person är du lyhörd för barnens behov och bemöter barn, föräldrar och kollegor på ett professionellt sätt och det är en självklarhet för dig att alltid ha barnets bästa för ögonen. Du har en positiv inställning, har lätt för att samarbeta och anpassa dig till nya arbetssätt. Du planerar och organiserar ditt arbete effektivt och du strävar efter ett gott arbetsklimat. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad förskollärare och har erfarenhet från arbete i förskola. Du har god insikt i styrdokument och är intresserad av aktuell forskning. Vänligen bifoga, via Offentliga Jobb, betyg, examensbevis och i förekommande fall förskollärarlegitimation alternativt lärarlegitimation.


Erfarenhetskrav

Erfarenhet krävs

Övrigt

Varbergs kommun har ett politiskt beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. Om du erbjuds anställning inom Förskole- och grundskoleförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag ur belastningsregistret innan anställningsavtalet träder i kraft. På följande länk kan du beställa rätt belastningsregister: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/ Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk av tillsvidareanställd personal. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2022-10-14

Referensnummer: A1159543


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Deltid

Beskrivning av omfattning: Denna tjänst har en sysselsättningsgrad om 75-100% och kan kombineras med andra arbetsuppgifter upp till heltid.

Tillträdesdatum: 2022-12-01

Varaktighet: Tillsvidare

Antal tjänster: 1

Länk till mer information: https://varberg.se/pedagogvarberg.4.397a0bb8176383620ee54fbf.html


Upplysningar

Ann-Britt Eriksson, Rektor

Telefon: 0721-516139


Fackliga kontaktpersoner

Lärarförbundet Tel: 0721-51 73 78


Lärarnas Riksförbund Tel: 0721-51 73 92


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

Självservice & blanketter