Sök

Systemförvaltare


Om arbetsplatsen

I Varbergs kommun är vi cirka 5 000 medarbetare som delar en och samma verksamhetsidé: Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Detta gör vi på väldigt många olika sätt, det finns mer än 135 olika yrken i vår breda verksamhet. Varberg växer och behoven av kommunens tjänster både ökar och förändras, därför behöver vi din kompetens. Vill du växa med oss? På stadsbyggnadskontoret arbetar idag omkring 80 personer fördelade på avdelningarna bygglov, plan, lantmäteri, geografisk information och kvalitet och utveckling. Vi siktar på att bli västkustens mest attraktiva stadsbyggnadskontor. Vi tror att det är möjligt eftersom vi är stolta över vår förvaltning och vårt uppdrag och kontinuerligt arbetar med stegvisa förbättringar där kunden är i fokus. Du kommer till en arbetsplats som präglas av arbetsglädje, tillit och ett gott samarbete. Vi har en kärnverksamhet som är utvecklingsinriktad, nyfiken och som gillar att prova sig fram för att nå resultat. På kvalitets- och utvecklingsavdelningen arbetar idag 13 på personer inom områdena ekonomi, juridik, kommunikation, verksamhetsutveckling, IT och administration. Vårt uppdrag handlar om att stödja verksamheten och driva förvaltningsgemensam utveckling.


Arbetsuppgifter

Tjänsten som systemförvaltare är ny. I arbetsuppgifterna ingår att ansvara för förvaltningens olika verksamhetssystem men främst ByggR/Nova bygg. Fokus kommer att ligga på att planera, förvalta och följa upp systemet samt att se till att användarna får den kunskap de behöver för att kunna arbeta i systemen. I uppdraget ingår också att: • planera, projektleda och genomföra acceptanstester i samband med uppdateringar av systemen samt att informera användarna om förändringar och ny funktionalitet. • vara kontaktperson för leverantörer under avtalsperioderna samt delta i arbete med kravspecifikationer och utvärderingar i samband med upphandlingar. • hålla sig uppdaterad kring vad som händer inom området digital utveckling. • medverka i arbetet med att förvalta och utveckla förvaltningens processer och verktyg samt föreslå nya tjänster. • tillsammans med övriga inom systemförvaltarorganisationen kvalitetssäkra information, ta fram statistik och underlag samt felsöka och korrigera. Stadsbyggnadskontorets IT-miljö omfattar bland annat ByggR/Nova bygg som man kommer att ansvara för och som är kopplat till andra system som exempelvis: Arkivsystemet Comprima. På förvaltningen finns även PostgreSQL, KommunGIS i öppen källkod, QGIS, FME och MyCarta som förvaltas på våra andra avdelningar.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en akademisk examen eller arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du har minst ett par års arbetslivserfarenhet som systemansvarig, systemspecialist eller systemförvaltare. Du har förmågan att ta fram idéer och tänka utanför boxen på ett analytiskt sätt för att lösa olika behov, samtidigt som du har ett pedagogiskt förhållningssätt och aldrig tappar fokus på service. Du arbetar systematiskt, organiserat och metodiskt, ser till att ditt arbete slutförs och följer upp resultatet. Vi ser också att du har ett genuint intresse av digitaliseringens möjligheter samt relevanta kunskaper för att utveckla digitala arbetssätt. Vi tror att du är en flexibel och förändringsorienterad person som hittar lösningar och vågar testa nytt. Du är drivande i ditt arbete och tar ansvar för både arbetsuppgifter och egen utveckling på ett strukturerat och ändamålsenligt sätt. Du har förmågan att se detaljerna och helheten, och hur verksamhetens processer påverkar varandra. Urval och intervjuer sker löpande och tillsättning kan komma att ske före sista ansökningsdag. Vi ser fram emot din ansökan!


Erfarenhetskrav

Erfarenhet krävs

Övrigt

Varbergs kommun har ett politisk beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att medarbetare har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2022-06-26

Referensnummer: A1124496


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.

Antal tjänster: 1


Upplysningar

Senad Klempic, Avdelningschef

Telefon: 0766268238


Fackliga kontaktpersoner

Emma Sigvardsson Tel: 0340-885 69


Martin Rimby Tel: 072-9632772


Linnea Enochsson Tel: 0340-69 91 38


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

Självservice & blanketter