Sök

Rektor till Varberg, Förskole- och grundskoleförvaltning


Om arbetsplatsen

I Varbergs kommun är vi cirka 5 000 medarbetare som delar en och samma verksamhetsidé: Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Detta gör vi på väldigt många olika sätt, det finns mer än 135 olika yrken i vår breda verksamhet. Varberg växer och behoven av kommunens tjänster både ökar och förändras, därför behöver vi din kompetens. Vill du växa med oss? Varberg är en stark skolkommun. Gemensamma strategier för kollegialt lärande, pedagogiskt ledarskap och pedagogers skicklighet har bidragit till en utveckling av förskolorna och grundskolornas kvalitet i utbildningen. Barn och elever i verksamheterna mår bra och når höga resultat.


Arbetsuppgifter

Tjänsten innebär en placering som rektor på en grundskola inom förskole- och grundskoleförvaltningen, årskurs F-9. Som rektor för en grundskola i Varbergs kommun: - har du verksamhets-, personal- och ekonomiansvar. - ansvarar du för att innehåll, utveckling och resultat följer nationella och lokala mål- och styrdokument. - verkar du för att utforma en verksamhet där tillitsfulla relationer skapas till medarbetare, elever och vårdnadshavare. - leder du det systematiska kvalitetsarbetet på skolan och ansvarar för att analys och utvecklingen av undervisningen är bärande delar i verksamhetens utveckling och vilar på vetenskaplig grund. - utvecklar du verksamheten mot en hög kvalitet där differentierad undervisning och tillgängliga lärmiljöer, pedagogiska, sociala och fysiska - bidrar till alla elever får ledning och stimulans för ett lärande där välmående och värdegrund är bärande delar. - skapar du förutsättningar och systematik för ett kollaborativt arbetssätt utifrån barn och elevers behov för lärande. - arbetar du tillsammans med elevhälsan för att genom ett förebyggande och hälsofrämjande arbetssätt stödja elevernas utveckling mot utbildningens mål. - organiserar och leder du arbetet för att stödja en undervisning som främjar elevers inre motivation, självkännedom och känsla av sammanhang och säkerställer att demokrati- och värdegrundsuppdraget är en prioriterad del av utbildningen. - organiserar och leder du arbetet för att stärka digitaliseringen som en pedagogisk tillgång.

Kvalifikationer

Du har relevant högskoleutbildning, gärna statlig rektorsutbildning och skolledarerfarenhet. Du ska vara väl förtrogen med skolans styrdokument och regelverk. Vi söker en rektor som är tydlig, närvarande, engagerad och trygg i sitt ledarskap. Du har erfarenhet av verksamhets-, personal- och ekonomiarbete samtidigt som du har god kunskap om pedagogisk verksamhet. Du är van att arbeta i en målstyrd verksamhet med systematiskt kvalitetsarbete och skolutveckling i fokus. Du kan visa självständighet i beslut och ta ansvar i det dagliga arbetet. Du har god samarbetsförmåga och i kommunikation med medarbetare och elever tillvaratar du engagemang och idéer samt skapar en känsla av delaktighet. Du delar skolans värdegrund där inkludering, jämställdhet, och mångfaldsperspektiv är naturliga delar. Vänligen bifoga, via Offentliga Jobb, betyg, examensbevis, bevis från rektorsutbildning och relevant lärarlegitimation.


Övrigt

Intervjuer kommer att genomföras onsdag den 6 mars 2024. Varbergs kommun har ett politiskt beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. Om du erbjuds anställning inom Förskole- och grundskoleförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag ur belastningsregistret innan anställningsavtalet träder i kraft. På följande länk kan du beställa rätt belastningsregister: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/ Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk av tillsvidareanställd personal. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2024-02-25

Referensnummer: C174468


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Beskrivning av omfattning: 100%

Tillträde: Enligt överenskommelse

Varaktighet: Tillsvidare

Antal tjänster: 1


Upplysningar

Katinka Wertsén, Verksamhetschef grundskola

Telefon: 076-8530390


Fackliga kontaktpersoner

Sveriges Skolledare, Örjan Johansson Tel: 0732-02 81 86


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

Självservice & blanketter