Sök

Landskapsarkitekt Planering


Om arbetsplatsen

Som medarbetare i Varbergs kommun finns stora möjligheter och vara med och skapa framtidens Varberg. Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Varberg har ett attraktivt läge och en vacker natur som skapar förutsättningar för en god livskvalitet. Vår kommun växer snabbt just nu, faktiskt i en historiskt hög takt. Planeringen av bostäder, investeringar i infrastruktur och kommunal service utgår från befolkningsprognosen som anger att Varbergs kommun kommer att ha närmare 80 000 invånare kring år 2030. Omfattande och aktuella stadsutvecklingsprojekt är att bygga dubbelspår på Västkustbanan och genom Varbergs tätort förlägga spåret i en tunnel samt att bygga en ny hamn så att den gamla kan flyttas. I de områden som frigörs kommer en ny stadsdel - Västerport - att växa fram. I takt med att Varberg växer ökar också mångfalden. När människor med olika bakgrund möts främjas kreativitet och innovation och det skapar förutsättningar för utveckling inom både näringsliv, föreningsverksamhet och kulturliv. Med ett öppet och inkluderande klimat hjälps vi åt att styra mot visionen Varberg Västkustens kreativa mittpunkt. I alla dessa projekt står hamn-och gatuförvaltningen i centrum. Förvaltningen har ungefär 110 anställda som arbetar i avdelningarna Offentliga Rummet, Trafik, Hamn, Projekt, Drift och Anläggning. Här finns plats för nytänkande, framåtanda, kunskap och mod. Vi är stolta över vår trivsamma och dynamiska arbetsplats.


Arbetsuppgifter

Som medarbetare på avdelningen Offentliga Rummet blir du en viktig del i vårt fortsatta och gemensamma arbete med att ta Varberg in i framtiden. Offentliga Rummet består idag av 11 medarbetare och är indelad i team Landskap respektive Offentlig plats. I team Landskap arbetar 6 landskapsarkitekter och en landskapsingenjör och det är där vi behöver dig. Vi är ett stort gäng Landskapsarkitekter vilket är vår styrka och vi jobbar med att dra nytta av vår gemensamma kunskap. Vår seniora landskapsarkitekt ska gå i pension och vi söker dig som kan axla hens breda kunskap i kommunal planering och vill arbeta för att få in våra frågor i planeringsprocessen. Som landskapsarkitekt hos oss kommer du vara med och utveckla kommunens allmänna platsmark dvs torg, parker, promenader, lekplatser, badplatser, naturområden, befintliga och framtida gator. Du har ett särskilt intresse för strategiskt arbete med såväl utveckling av befintlig grönstruktur, planering för kommande investeringar och deltagande i samhällsplaneringsprocessen för vårt växande Varberg. Du kommer i första hand att arbeta på en strategisk nivå där planprogram och detaljplaner blir en stor del av din vardag. Du är inte främmande för arbete med inriktningsdokument såsom riktlinjer, policyer och utredningar där vi arbetar brett och tillsammans. Du är erfaren och kommer att vara mentor och bollplank till våra yngre medarbetare. Samverkan både internt och externt är en nyckelfaktor och din roll kommer innebära delansvar i flera samordnande funktioner. Du har också mycket kontakter med andra förvaltningar och bolag samt konsulter och allmänhet. Tjänsten innebär att du har goda möjligheter till utveckling och varierade arbetsuppgifter.

Kvalifikationer

Vi ser gärna att du har flera års erfarenhet som landskapsarkitekt eller likvärdig utbildning/kvalifikationer och ett extra plus och mervärde är tidigare kommunal erfarenhet. Som person är du engagerad, lyhörd, initiativrik, målinriktad och flexibel i ditt arbete. Du är analytisk och har förmåga att växla perspektiv mellan helheter och detaljer. Du tycker om att samarbeta med och lära av personer med olika kompetenser och trivs bra med att arbeta såväl självständigt som i grupp. Du ska uttrycka dig väl på svenska i både tal och skrift samt har stor vana av att presentera underlag inför både specialister och lekmän. Förvaltningen anser att mångfald bland våra medarbetare bidrar till att utveckla såväl vår verksamhet som gemenskapen på arbetsplatsen. B-körkort är önskvärt.


Övrigt

Vi kommer att starta intervjuerna så snart vi fått in intressanta ansökningar så vänta inte med att söka. För kontakt med Cecilia Frederiksen angående tjänsten under julhelgen SMS:a nummer och namn så ringer Cecilia upp. Varbergs kommun har ett politisk beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid.


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2019-02-10

Referensnummer: A838973


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Löneform:

Arbetstid: Heltid

Tillträde: Efter överenskommelse men gärna så snart som möjligt.


Upplysningar

Cecilia Frederiksen, Avdelningschef Offentliga rummet

Telefon: tel. 073-387 53 23


Andreas Lindqvist, Landskapsarkitekt

Telefon: 0340-88273, 070-554 89 65


Fackliga kontaktpersoner

Ann-Sofi Berntsson Tel: 0340-880 87


Andreas Lindqvist Tel: 070-554 89 65, 0340-88273


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

ikon

Självservice & blanketter