Sök

Enhetschef till Hälso- och sjukvårdsavdelningen Varberg


Om arbetsplatsen

I Varbergs kommun är vi cirka 5 000 medarbetare som delar en och samma verksamhetsidé: Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Detta gör vi på väldigt många olika sätt, det finns mer än 135 olika yrken i vår breda verksamhet. Varberg växer och behoven av kommunens tjänster både ökar och förändras, därför behöver vi din kompetens. Vill du växa med oss? Hälso- och sjukvårdsavdelningen är del i socialförvaltningens organisation och har ansvar för den kommunala hälso- och sjukvården där sjuksköterskor, arbetsterapeuter, fysioterapeuter, undersköterskor samt hjälpmedelstekniker arbetar. Ledningsteamet för verksamheten består av avdelningschef och åtta enhetschefer. Vi erbjuder dig ett spännande och utvecklande uppdrag som enhetschef att leda sjuksköterskor inom den kommunala hälso- och sjukvården. Uppdraget innebär ansvar för hemsjukvård i Varbergs centrala delar bestående av två sjukskötersketeam samt sjuksköterskor som arbetar kväll och natt. Har du förmåga att se vad som är bäst för helheten och är intresserad och vill bidra med ett ledarskap som präglas av engagemang, lyhördhet och trivs med att samarbeta och ta ansvar är du personen vi söker.


Arbetsuppgifter

Som enhetschef har du resultat, personal- och ekonomiansvar för ditt arbetsområde. Du arbetsleder sjuksköterskor och ansvarar för det systematiska arbetsmiljöarbetet inom yrkesgruppen. En viktig förutsättning för uppdraget är att du trivs med att växla mellan verksamhetsnära och mer långsiktig strategisk styrning med fokus på patientperspektivet. I uppdraget ingår också att delta i förvaltningens utvecklingsarbete gällande vård- och omsorgsfrågor samt samverka med olika aktörer såväl inom som utanför kommunen. Du rapporterar till avdelningschef och ingår i avdelningens ledningsteam.

Kvalifikationer

Högskoleutbildning är ett krav med minst 120hp samt att du har dokumenterad erfarenhet från ledande befattningar inom området. Stor vikt fästs vid personliga egenskaper såsom tydligt ledarskap som präglas av engagemang i kombinerat med uthålligt och strategiskt förhållningssätt. Du är prestigelös, skapar goda relationer och ett gott samarbetsklimat.


Erfarenhetskrav

Erfarenhet krävs

Övrigt

Varbergs kommun har ett politiskt beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid.


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2021-10-14

Referensnummer: A1056734


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: Tillträde efter överenskommelse

Antal tjänster: 1


Upplysningar

Kristin Ahne, Verksamhetschef Socialförvaltningen

Mobiltelefon: 073-3390762


Fackliga kontaktpersoner

Annika Frick


Suzanne Persson Tel: 070 269 71 82


Sandra Edlund


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

Självservice & blanketter