Sök

Förskollärare, Skällinge förskola


Om arbetsplatsen

I Varbergs kommun är vi cirka 5 000 medarbetare som delar en och samma verksamhetsidé: Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Detta gör vi på väldigt många olika sätt, det finns mer än 135 olika yrken i vår breda verksamhet. Varberg växer och behoven av kommunens tjänster både ökar och förändras, därför behöver vi din kompetens. Vill du växa med oss? Skällinge förskola ligger på landsbygden, intill skola och nära naturområden. Förskola har två avdelningar och är hopbyggd med Skällinge skola. Avdelningen för de yngre barnen heter Bryggan och för de äldre Båten. Vi utgår från ett relationellt perspektiv där vi genom vår undervisning tillsammans med barnen skapar bästa möjliga förutsättningar för lärande och utveckling för alla barn. Vårt mål är att ta tillvara på varje stund för lärande och utveckling i samspel med andra. Leken är vårt huvudsakliga verktyg för lärandet, det är där som upplevelser och erfarenheter bearbetas och lärande ständigt sker. Pedagogerna erbjuder en tillåtande och utmanande miljö som är föränderlig och anpassas efter barns behov och intresse. Nyfiken, Kreativ, Kunskap och Empati är ledord vi har med oss i vårt dagliga arbete med barnen. På Skällinge förskola är ett positivt förhållningssätt till varandra, barn, föräldrar och kollegor en självklarhet. Vi vill skapa ett gott samarbete över hela förskolan och vi tror på att ta tillvara vara på varandras kompetenser och erfarenheter i arbetslagen. Vi hoppas du är förskolläraren som vill vara med oss på vår förskola och ge barnen de bästa förutsättningarna för att utvecklas till nyfikna, trygga och starka individer.


Arbetsuppgifter

I rollen som förskollärare förväntas du ta ansvar för det pedagogiska arbetet på enheten och vara delaktig i arbetet för hela förskolan utveckling. Du bidrar till att skapa goda lärmiljöer och utveckla pedagogiska processer samt deltar aktivt i pedagogiska diskussioner tillsammans med andra pedagoger. Dokumentation och utvärdering av det pedagogiska arbetet är för dig en självklar del och du har ett reflekterande förhållningssätt till barns lärande och utveckling. I samspel med barnen ger du varje barn utrymme att utvecklas utifrån sina unika egenskaper, du är närvarande, medforskande och aktiv i deras lek, utforskande och lärande. I mötet med vårdnadshavare är du lugn, trygg och positiv. Du är en uppdragsmedveten förskollärare som bidrar till ett gott förhållningssätt, skapa kvalitativa och utmanande lärmiljöer och utveckla pedagogiska processer. Alltid med barnens bästa för ögonen. Stor vikt läggs vid samarbetsförmåga, flexibilitet och ett positivt förhållningssätt.

Kvalifikationer

Legitimerad förskollärare för undervisning i förskola. Har du kunskap i tecken som stöd (TAKK) är det meriterande Vänligen bifoga, via Offentliga Jobb, betyg, examensbevis och i förekommande fall förskollärarlegitimation alternativt lärarlegitimation.


Erfarenhetskrav

Erfarenhet krävs

Övrigt

Varbergs kommun har ett politiskt beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. Om du erbjuds anställning inom Förskole- och grundskoleförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag ur belastningsregistret innan anställningsavtalet träder i kraft. På följande länk kan du beställa rätt belastningsregister: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/ Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk av tillsvidareanställd personal. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2023-01-31

Referensnummer: A1193388


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Omfattning: Deltid

Beskrivning av omfattning: Denna tjänst har en sysselsättningsgrad om 50% och kan kombineras med andra arbetsuppgifter upp till heltid.

Tillträdesdatum: 2023-02-01

Tillträde: Enligt överenskommelse

Varaktighet: 3-6 månader

Antal tjänster: 1

Länk till mer information: https://pedagogvarberg.se


Upplysningar

Gisela Wikner, Rektor

Telefon: 076-85 62 615


Fackliga kontaktpersoner

Sveriges Lärare Tel: 0721-51 73 78 / 0721-51 73 92


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

Självservice & blanketter