Sök

Pedagogisk omsorg

Fristående pedagogisk omsorg erbjuds istället för förskola och vänder sig till barn i åldrarna 1-5 år. Omsorgen bedrivs i personalens hem eller annan lämplig lokal. För dig som behöver omsorg på obekväm tid så erbjuder Varbergs kommun pedagogisk omsorg på kvällar, nätter och helger för barn mellan 1-13 år.

Kommunal pedagogisk omsorg kvällar, nätter och helger

Varbergs kommun erbjuder pedagogisk omsorg på kvällar, nätter och helger (obekväm arbetstid) för barn som har fyllt 1 år till och med vårterminen det år barnet fyller 13 år. Verksamheten finns på Stenåsa pedagogisk omsorg – kväll, helg och natt och är öppen kl 18.30-06.30 på vardagar samt dygnet runt på helger.

Regler för omsorg kvällar, nätter och helger

För att kunna ansöka om pedagogisk omsorg kvällar, nätter och helger ska behovet av omsorg sträcka sig över minst 3 månader, minst 2 dagar i veckan eller minst 15 timmar i månaden. Arbetstiden ska styrkas med ett intyg från arbetsgivare där vårdnadshavarnas arbetstid framgår.

Läs mer och ta del av Regler för omsorg på obekväm arbetstid Pdf, 128.6 kB..

Ansök om pedagogisk omsorg kvällar, nätter och helger

Du ansöker via e-tjänst - Barnomsorg nedan. I ansökan uppger du att det är Stenåsa förskola du önskar plats på.

Ansökan ska kompletteras med intyg från arbetsgivare samt ett närvaroschema som anger behovet av omsorg kvällar, nätter och helger. Närvaroschemat hittar du i e-tjänsten under "Hämta blanketter". Du ska också anmäla om det sker några förändringar i ditt schema gällande obekväm arbetstid.

Observera - En ansökan utan schema och intyg från arbetsgivaren är inte komplett och kommer inte att beaktas.

Fristående pedagogisk omsorg

Fristående pedagogisk omsorg finns i Veddige, Lindberg, Getterön, Tvååker, Träslövsläge och Väröbacka. Huvudman är Ekolek barnomsorg Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Kommunens ansvar vid fristående pedagogisk omsorg

Huvudman för pedagogisk omsorg i fristående regi ska godkännas av kommunen utifrån att olika kvalitetskrav är uppfyllda. Kommunen har tillsynsansvar att se till att verksamheten drivs enligt gällande mål och bestämmelser.

ikon

Kontakta oss

Varberg direkt

Självservice & blanketter