Sök

Schema, registrera närvaro och anmäl frånvaro

Tempus är ett verktyg för att registrera närvaro och frånvaro i förskolan (och fritidshem). Tempus hjälper vårdnadshavare och personal att registrera scheman och hantera barnens närvaro vilket ger mindre administration. Personalen får mer pedagogisk tid med barnen.

Tempus gör det enkelt för vårdnadshavare att sätta scheman hemifrån via dator eller smartphone, dygnet runt. Genom Tempus kan man även skicka meddelanden om barnens frånvaro eller vem som hämtar barnet. Tempus gör det möjligt för både avdelningens personal och den administrativa enheten att få direkt tillgång till denna information.

När barn kommer till förskolan på morgonen nuddas barnet in (registreras) av personalen. Närvaron sparas direkt på Tempus och blir synlig för vårdnadshavare, personal och administration. När det är dags att gå hem nuddas barnet ut på samma sätt.

Anmäl frånvaro

Du anmäler frånvaro till förskolan via "Inloggning Tempus Hemma". Det är också möjligt att lägga in frånvaro via appen Unikum Familj. Läs mer på sidan Dokumentation och information i förskolan.

Introduktion till Tempus Hemma

Tempus Hemma (www.tempushome.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.) är vårdnadshavarportalen i Tempus. Där har vårdnadshavare möjlighet att bland annat:

• Lägga schema
• Se och kontrollera närvaro
• Frånvaroanmäla
• Ta fram statistik
• Göra inställningar för ditt Tempuskonto.

Schemaläggning kan även göras via appar efter att ett konto skapats på www.tempushome.se Länk till annan webbplats.. Appen heter Tempus Hemma (för vårdnadshavare). Ladda ner den för Android Länk till annan webbplats. eller Appleprodukter i appstore.

Logga in i Tempus Hemma

1. Gå in på adressen www.tempushome.se Länk till annan webbplats., eller öppna appen om du laddat ner någon av dem.
2. Välj kommun ”Varberg”
3. Välj alternativet Varberg BANK-ID
4. Första gången du loggar in kan du gärna börja med att titta under ”Inställningar” för att se vilka specifika val du kan göra för just ditt konto.

Lägga schema

Klicka på fliken “Lägg schema” för att komma till schemaläggningen på tempushome.se

För att lägga schema behöver du bara skriva in tiderna i de vita textrutorna. Rutorna klarar av att tolka en mängd olika inmatningssätt. Till exempel 8-16 (08:00 - 16:00) eller 715-17,35 (07:15 - 17:35). Prova dig fram för att hitta det som passar dig bäst.

Barn på fritids har delade tider under dagen. Därför måste både start- och stopptider anges, t.ex för morgonen 6-8,00 (06:00-08:00) samt 14-17,15 (14:00-17:15) för eftermiddagen.

På ett lov skriver man hela dagen t.ex. 6-17,15 (06:00-17:15). Detta gäller även de övriga som har t.ex OB barnomsorg eller dubbla placeringar.

Klicka på den blå nedåtpilen för att ange detaljer som vem som hämtar, meddelande till personalen och för att ange flera tider samma dag.

Se en instruktionsfilm Länk till annan webbplats. om hur man schemalägger i Tempus.

Tempus startsida
ikon

Kontakta oss

Varberg direkt

Självservice & blanketter