Sök

Öppen förskola - Familjens Hus

Barn tittar genom ett förstoringsglas

Foto: Most Photos

Den öppna förskolan vänder sig till vårdnadshavare och andra vuxna med barn mellan 0 - 6 år. Den öppna förskolan är gratis. I Varbergs kommun finns en kommunal Öppen förskola, Familjens Hus på Håstens torg, Smålandsgatan 61 A

Vår verksamhet på Familjens Hus

Familjens Hus drivs i samverkan mellan förskole- och grundskoleförvaltningen, socialförvaltningen och Region Halland - BVC Håstens Vårdcentral. Vi lyder under samma sekretess och anmälningsplikt som förskolorna. Verksamheten bemannas av två pedagoger, en barnskötare samt en förskollärare.

Här kan ni möta andra barn och vårdnadshavare, dela erfarenheter och tips samt knyta nya kontakter. Det finns möjlighet att skapa i vår atelje, leka, läsa, sjunga och mycket mer i en pedagogisk miljö.

Följ oss på Instagram - familjenshusvarberg Länk till annan webbplats.

Tänk på

  • För allas trevnad och för barns lärande är det viktigt att alla hjälps åt att plocka undan det man avänt, lekt med eller när man har fikat.
  • Viktigt att ni som önskar besöka Familjens hus verksamhet bara kommer om du och ditt barn är helt symptomfria!
  • När man besöker oss: Innanför entrèn hänger det guldstavar. Man tar det antal som ni är i familjen, hänger av sig kläderna och där ni skriver in er i boken lägger ni stavarna i korgen. När ni vill gå hem så hänger man tillbaka stavarna på kroken. Detta för att tydliggöra hur många besökare som är i lokalerna. Max 50 personer.

Föräldragrupp - Håstens barnavårdscentral

Föräldragrupp för nyblivna förstagångsföräldrar och flerbarnsföräldrar genomförs av barnavårdscentralen Håsten i Familjens Hus lokaler. Mer information och anmälan får du via Håstens vårdcentral Länk till annan webbplats..

Lilla Liten på turné med Diana & den Lilla orkestern! En interaktiv musikstund med sång,rörelse och lek. 8/3 på Folkets hus. 14:30 ca 45 minuter för barn 1-5 år samt en vårdnadshavare/barn. Kostnadsfritt. Anmälan till Familjens hus, öppna förskolan 0709822025. Det är fullsatt!

 

Aktiviteter vecka 8

(Med reservation för ändringar)

Måndag

8:30-12

Barn 0-4 år Vuxna och barn inomhusverksamhet


Em

BVC-Håstens föräldragrupp


Em

Spädbarnsmassage (bokad grupp)

Tisdag

8:30-12

Barn 0-18 mån Vuxna och barn inomhusveksamhet


Onsdag

8:30-12

Barn 0-6 år Vuxna och barn inomhusverksamhet


Torsdag

8:30-12

Barn 0-2 år Vuxna och barn inomhusverksamhet

Logoped besöker oss kl. 9-10


13-15:15

Bebisar 0-9 månader Vuxna och barn inomhusverksamhet

Fredag

9:30-12

Barn 0-6 år Växtkraft vid Träslövsgården


Fm

BVC-föräldragrupp


Läs mer om de aktiviteter vi gör och platser vi besöker

För familjer med barn 0-6 år. Lekplatsen ligger vid Polisstationen. Vi tar med sandleksaker , bollar mm. Ni tar med eget mellanmål samt något att sitta på! Vi sjunger ca klockan 10:15.

För familjer med barn 0-6 år. Drop in mellan kl 9:30-12, vi sjunger tillsammans ca kl 10:15. Vi tar med sandleksaker. Ni tar med mellanmål samt filt att sitta på!

Vi besöker "Gröna Lådans" kolonilott på Bocksten. Där får vi titta, lukta och känna ibland deras odlingar. Vi börjar med ett mellanmål( ta med eget samt filt att sitta på). Därefter blir det Sångstund tillsammans med Måns "Fågelskrämman".

Vi träffas på nya lekplatsen vid Smålandsgatan nära Familjens hus från kl 9:00 och går tillsammans därifrån kl. 9:45.

Anmälan (begränsat antal) på telefon 0709-822025. För vuxna med barn 0-6 år.

För familjer med barn 0-6 år. Vi tar med sandleksaker mm. Tag med eget mellanmål samt något att sitta på! Vi sjunger tillsammans ca kl: 10:15.

För familjer med barn 0-6 år. Medtag eget mellanmål samt något att sitta på! Vi tar med lekmaterial. Vi har en Sång & Rörelsestund ca kl. 10:15.

Vid Getteröns naturreservat ligger Naturum, där det finns ett rikt fågelliv. Det finns en familjevänlig utställning om fågellivet i reservatet och om naturen i Halland. Där finns även en butik samt cafe. En liten lekhörna för de yngre barnen. Utomhus finns Floras hus, barnen kan gå skattjakt och man kan gå ner till gömslena och spana på fåglarna.

Vi ses utomhus utanför Naturums huvudyggnad och kl.9:45 går vi till någon plats och har en sång & rörelsestund samt tar ett mellanmål, medtag eget fika och filt att sitta på! För familjer med barn 0-6 år.

Spädbarnsmassage är en kärleksfull beröring av det lilla barnets hud. Den ger dig och ditt barn en upplevelse av kontakt, kommunikation, glädje och innerlighet. Massagen stärker banden mellan dig och ditt barn. Detta får barnet att känna sig älskat och tryggt. Kursen lämpar sig bäst för bebisar mellan 2-4 månader. Kursen är vid fem tillfällen. Det rekommenderas att du deltar vid samtliga tillfällen eftersom träffarna bygger på varandra. ( 30:- för massageoljan.)

En kurs pågår måndagar kl.13:30. Nästa kurs startar 4/3. Anmälan och eventuella frågor ring oss på 0709-822025. Begränsat antal platser.

Vi ser oss runt i Brunnsbergsskogen, med samlingsplats vid Svarta Havet. Vi tar med något som barnen kan få mata änderna med. Vi har en Sång & Rörelsestund ca kl.10:15. Medtag eget mellanmål. Eventuellt går vi Sagopromenaden. För barn 0-6 år.

Sång och rytmik med ditt lilla barn är en upplevelsestund som ger barnet positiva sinnesupplevelser genom musik, rytm, rörelse och närhet. Det blir ett samspel mellan dig och ditt lilla barn. Kursen är för dig som har barn mellan ca 4 - 8 månader. Kursen är vid fyra tillfällen. Den är kostnadsfri.

En kurs pågår tisdagar kl. 13:30. Nästa kurs startar 19/3. Anmälan och eventuella frågor ring oss på 0709-822025! Begränsat antal platser.

Ni är välkomna" drop in" under den tiden vi har öppet, se schemat på första sidan vilka tider och åldrar vi vänder oss till.

Familjens Hus är en mötesplats där föräldrar och barn kan träffas och utbyta erfarenheter. Vi erbjuder föräldraskapsstöd. Här kan barnen få leka, sjunga och vara delaktiga i kreativt skapande verksamhet. Den vuxne ansvarar för sina barn. Här finns tillgång till kyl och micro. Ni kan köpa frukt,smörgås samt te/kaffe. Sång samling har vi tillsammans vid varje öppettillfälle. Vi har maxantal 50 personer i lokalen.

Vi träffas på Växtkraft vid Träslövsgården (Nedregårdgatan 7).

Mellan klockan 9:30-12:00. Vi börjar med en Sång & Rörelse stund klockan 9:45.

Efter det finns möjlighet att åka häst & vagn (och eventuellt rida) (65:-/ barn).

Temat den 23/2 är Livet på landet för 100 år sedan.

Ta med något att sitta på samt eget mellanmål! Vi umgås i en härlig natur med höns, hästar och kaniner. För er med barn 0-6 år.

ikon

Kontakta oss

Familjens Hus

Håstens torg, Smålandsgatan 61A

432 30 Varberg

0709-822025

 

Rektor

Linda Sjöwall linda.sjowall@varberg.se

Pedagoger Öppen förskola

Marie-Louise Kaspersson

Liselotte Ragnarsson

BVC-sjuksköterska Håstens Vårdcentral

Lena Henriksson

0340-482010

Maja Olsson

0340-482010

Självservice & blanketter