Sök

Information om aktiviteter vi gör!

Här kan du läsa mer om de aktiviteter och platser vi besöker/gör vid olika tillfällen. Se det aktuella schemat för veckan på första sidan: Öppen förskola- Familjens Hus

Karlbergs lekplats, Vitsippestigen

För familjer med barn 0-6 år. Vi tar med sandleksaker mm. Tag med eget mellanmål samt något att sitta på! Vi sjunger tillsammans ca kl: 10:30.

Svarta Havet, Brunnsbergsskogen

Vi ser oss runt i Brunnsbergsskogen, men samlingsplats vid Svarta Havet. Vi tar med något som barnen kan få mata änderna med. Vi äter eget medhavt mellanmål och sjunger tillsammans ca kl 10:15. Efter det går vi sagopromenaden som är ca 1 km. Ta med något att sitta på! För familjer med barn 0-6 år

Håstens utflyktslekplats

En lekplats vid Is/simhallen på Håsten. Vi äter medhavt mellanmål och sjunger tillsammans, ca kl 10:15. Tag med något att sitta på! För familjer med barn 0-6 år.

Lugnets lekplats, Kastanjevägen

För familjer med barn 0-6 år. Medtag eget mellanmål eller något att grilla om ni vill, samt något att sitta på! Vi sång & rörelse stund tillsammans ca 10:00. Vi tänder grillen så att vi kan grilla ca kl: 11:00 vid uppehållsväder.

Fågelvägens lekplats, vid Nyhem

För familjer med barn 0-6 år. Det finns två ingångar till lekplatsen som ligger lite dold mellan husen. En ingång från Fågelvägen samt en från Östra vägen. Vi tar med oss sandleksaker, bollar mm. Medtag eget mellanmål samt filt att sitta på. Vi sjunger tillsammans ca kl 10:15.

Föranmälda hand/fotavtryck

Du har möjlighet att göra ett avtryck i porslinsgips som kostar 50 kr. Ring för att boka tid på 0709-822025

Växtkraft vid Träslövsgården

Vi möts på Växtkraft vid Träslövsgården (Nedregårdgatan 7) Mellan kl. 9:30-12:00. Vi har en sång och rörelsestund kl: 9:45. Ta med något att sitta på samt eget mellanmål! Efter sång och rörelse stunden finns det möjlighet att åka häst & vagn samt rida 60:-/barn. Vi umgås i en härlig natur med höns, hästar och kaniner. För er med barn 0-6 år.

Smålandsgatans nya lekplats

För familjer med barn 0-6 år. Ca 100 meter nord/öst från Familjens hus finns en nyanlagd lekplats. Där träffas vi. Det finns möjlighet att använda skötrum och toalett på Familjens hus. Vi tar med sandleksaker mm. Tag med eget mellanmål samt något att sitta på!

Kyrkoruinens lekplats, vid Polisstationen

För familjer med barn 0-6 år. Vi tar med sandleksaker , bollar mm. Ni tar med eget mellanmål samt något att sitta på!

Vuxna och barn inomhusverksamhet

Ni är välkomna" drop in" under den tiden vi har öppet, se schemat på första sidan vilka tider och åldrar vi vänder oss till. Familjens Hus är en mötesplats där föräldrar och barn kan träffas och utbyta erfarenheter. Vi erbjuder föräldraskapsstöd. Här kan barnen få leka, sjunga och vara delaktiga i kreativt skapande verksamhet. Den vuxne ansavarar för sina barn. Här finns tillgång till kyl och micro. Ni kan köpa frukt,smörgås samt te/kaffe. Sång samling har vi tillsammans ca kl: 10:15. Vi har maxantal 50 personer i lokalen.

Bvc-föräldragrupp

Håstens bvc har sina föräldragrupper i Familjens hus lokaler.

Getteröns lekplats 5:e vik

För familjer med barn 0-6 år. Drop in mellan kl 9:30-12, vi sjunger tillsammans ca kl 10:15. Vi tar med sandleksaker. Ni tar med mellanmål samt filt att sitta på!

Naturum, Getterön

Vid Getteröns naturreservat ligger Naturum, där det finns ett rikt fågelliv. Det finns en familjevänlig utställning om fågellivet i reservatet och om naturen i Halland. Där finns även en butik samt cafe. En liten lekhörna för de yngre barnen. Utomhus finns Floras hus, barnen kan gå skattjakt och man kan gå ner till gömslena och spana på fåglarna.

Vi börjar utomhus utanför Naturum och ser oss omkring, tar ett medhavt mellanmål och sjunger tillsammans.

Gröna Lådan

Vi besöker Gröna Lådans kolonilott på Bocksten. Där kan barnen få plocka en bukett att ta med sig och vi upptäcker hösten. Vi sjunger tillsammans med Fågelskrämman! För er med barn 0-6 år. Vi träffas på Smålandsgatans nya lekplats ca 100 meter från Familjens Hus, Håstens torg från kl 9:00 (Ni kan parkera på Smålandsgatan) Vi går tillsammans kl 9:45 till kolonilotten. Medtag eget mellanmål och filt att sitta på! Vi börjar med mellanmål och sjunger sedan tillsammans! Sedan får ni se er omkring på kolonilotten och barnen kan plocka blommor fram till kl 12:00.

 

ikon

Kontakta oss

Kontakt

Pedagoger

Marie-Louise Kaspersson

Liselotte Ragnarsson

Telefon 0709-822025

Självservice & blanketter