Sök

Pedagogisk omsorg

Pedagogisk omsorg i Varbergs kommun erbjuds istället för förskola och vänder sig till barn i åldrarna 1-5 år. Pedagogisk omsorg kan bedrivas i personalens hem eller annan lämplig lokal.

Fristående pedagogisk omsorg

Fristående pedagogisk omsorg finns i Veddige, Lindberg, Getterön, Tvååker, Träslövsläge och Väröbacka. Huvudman är Ekolek barnomsorg Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kommunal pedagogisk omsorg

I nuläget finns det ingen kommunal pedagogisk omsorg motsvarande ovanstående.

Kommunal pedagogisk omsorg på obekväm tid

Varbergs kommun erbjuder pedagogisk omsorg på kvällar, nätter och helger (obekväm arbetstid) för barn som har fyllt 1 år till och med vårterminen det år barnet fyller 13 år. Verksamheten finns på Stenåsa pedagogisk omsorg – kväll, helg och natt Öppnas i nytt fönster., som är öppen dygnet runt. Pedagogisk omsorg styrs av skollagen och läroplanen för förskolan är vägledande men inte styrande.

Ansökan om barnomsorg samt ändra kontaktuppgifter, inkomstuppgifter och grundschema - Varbergs kommun Länk till annan webbplats..

Kommunens ansvar vid fristående pedagogisk omsorg

Huvudman för pedagogisk omsorg i fristående regi ska godkännas av kommunen utifrån att de kvalitetskrav som finns är uppfyllda. Kommunen har tillsynsansvar att se till att verksamheten drivs enligt gällande mål och bestämmelser.

ikon

Kontakta oss

Varberg direkt

Självservice & blanketter