varningsikon

2021-02-26

Kommunens verksamheter påverkas av covid-19

Varbergs kommun arbetar löpande med att anpassa verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök

Skolgång utomlands

Barn som är bosatta i Sverige har skolplikt och rätt till en kostnadsfri utbildning. Om du som vårdnadshavare väljer att flytta eller vistas utomlands under en längre period upphör skolplikten och därmed rätten till utbildning.

Om du vill att ditt barn ska gå i skola utomlands kan du läsa mer om hur du kan ordna skolgången för ditt barn på Skolverkets webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Där hittar du information om olika former av utbildning samt kostnader och ekonomiskt stöd. Den "skolpeng" som Varbergs kommun får för en elev som går i grundskolan kan inte tas med vid skolgång utomlands.

Planera inför återvändandet till Sverige

Det är viktigt att du i god tid meddelar Varbergs kommun när du och ditt barn tänkt återvända och önskar börja skolan. Du kan meddela önskad skolstart via blanketten Byte av skola under pågående skolgångPDF (pdf, 160 kB). Blanketten fylls i av vårdnadshavare och skickas sedan till Varbergs kommun, om ni önskar en kommunal skola, eller direkt till skolan, om ni önskar en fristående skola.

ikon

Kontakta oss

Varberg direkt

Självservice & blanketter