Sök

Mat, lunch

I förskola och skola serveras lunch varje dag. Maten som serveras lagas i olika tillagnings­kök runt omkring i kommunen utifrån Varbergs kommuns kost­policy och livsmedels­verkets rekommendationer. Matsedel för förskola och skola kan du hitta både via en webbsida eller en app i din mobiltelefon.

Matsedel på webben

Matsedel för förskola och skola i Varbergs kommun hittar du på webbplatsen Skolmaten Länk till annan webbplats..

Matsedel i mobilen

Du som har en mobiltelefon kan snabbt och enkelt se vad som serveras i förskolor och skolor med appen Skolmaten, som finns både på App Store Länk till annan webbplats. och i Play Butik Länk till annan webbplats.. Appen är gratis att ladda ner och använda. När du öppnar appen väljer du först Varbergs kommun och sedan den förskola eller skola som du vill se matsedeln för.

Specialkost

Behöver ditt barn specialkost på grund av allergi, överkänslighet eller av etiska/kulturella skäl ska du som vårdnads­havare skicka in ett intyg om specialkost Pdf, 224.3 kB, öppnas i nytt fönster.. Specialkost av medicinska skäl ska vara ordinerad av läkare eller dietist. Vid svåra allergier kan vi behöva kräva in ett läkarintyg eller journalutdrag för att verifiera specialkosten. Specialkostintyg krävs vid varje nytt läsår eller vid förändrade förhållanden.

Nötallergi

Nötter, jordnötter och mandel förekommer inte i maten och får heller inte tas med till förskolan eller skolan.

EU-logotypen
ikon

Kontakta oss

Varberg direkt

Självservice & blanketter