Sök

Arrangörer och utbildningar

I Varbergs kommun anordnar olika arrangörer utbildningar och kurser på olika nivåer. Här hittar du mer information om respektive arrangörer och utbildning.

Högskoleutbildning

Campus Varberg är en av landets mest moderna miljöer för högre studier. Här ges högskole- och yrkeshögskoleutbildningar under samma tak. Campus Varbergs koncept är att alla utbildningar som erbjuds ska vara framtagna i nära samarbete med näringslivet och att de studerande ska vara efterfrågade på arbetsmarknaden när de är färdiga med sin utbildning. Högskoleutbildningarna ges i nära samarbete med olika högskolor som väljer att förlägga sina utbildningar här.

Yrkeshögskola (YH)

Yrkeshögskoleutbildning (Yh-utbildning) är en eftergymnasial utbildningsform som kombinerar teoretiska studier och stark arbetslivsanknytning. Utbildningarna erbjuds inom branscher där det finns en uttalad efterfrågan på kompetens. Näringsliv och samhälle ställer upp med föreläsningar, skarpa projekt och platser för LIA (Lärande i Arbete). Campus Varberg är en av Hallands största aktörer inom yrkeshögskola.

Grundläggande och gymnasial vuxenutbildning

Behöver du läsa in eller komplettera en del av eller en hel utbildning på grundläggande eller gymnasial nivå kan du söka till Vuxenutbildningen i Varberg. Flera pedagogiska upplägg finns och du kan skräddarsy utbildningar och utbildningstakt utifrån den livssituation du befinner dig i. CLL (Centrum för livslångt lärande) ansvarar för att samordna, följa upp och utveckla den kommunala vuxenutbildningen i Varberg.

ikon

Kontakta oss

Reception Campus Varberg

OttoTorells gata 16
432 44 Varberg
0340-69 74 00
reception@campus.varberg.se

Centrum för Livslång lärande (CLL)

Otto Thorells gata 16
0340-69 74 36,
0340-69 74 03

ikon

Självservice & blanketter