varningsikon

2021-07-16

Information med anledning av covid-19

Varbergs kommun arbetar löpande med att anpassa verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök

Projektet är avslutat

Bua ungdomshäng

Projektet Ungdomshäng på landsbygd handlar om att utveckla mötesplatser för ungdomar i Varbergs serviceorter. Under 2020 anlägger Varbergs kommun ett ungdomshäng med tillhörande konstverk i Bua.

Vad är ett undomshäng?

Ett ungdomshäng är en plats där traktens ungdomar kan samlas och umgås. Att jämföra med en lekplats men för en äldre målgrupp. Satsningen i Bua blir kommunens tredje i raden, ungdomshäng finns redan i Veddige och Rolfstorp.

Aktuellt i projektet

Projektet drog igång under hösten 2019 med en workshop Pdf, 7.6 MB. (Pdf, 7.6 MB) tillsammans med ungdomarna på den lokala ungdomsgården. Byggnation pågår och projektet beräknas vara klart under november. Projektet koordineras med kommunens satsning på Konst på landsbygden och en byggnation av ett konstverk i form av en platsbyggd träskulptur startades under sommaren.

Hur kommer det att bli?

Ungdomshänget kommer att ligga i närheten av ungdomsgården, på grönområdet intill kyrkan och pulkabacken. Under workshopen med ungdomarna kom många bra och roliga idéer fram och det som har tagits tillvara på är bland annat önskemål om väderskydd, någon form av en pumptrack-bana, mysiga sittplatser och belysning.

Tidigare projekt

Under 2017-2018 byggades ungdomshänget i Rolfstorp som du hittar strax norr om Rolfstorps skola. Här finns både skateramp och väderskyddade sittplatser.

Under 2018-2019 byggdes Veddige ungdomshäng som finns vid grönområdet intill Vidhögehallen. Platsen innehåller bland annat sittplatser, hängmattor och ett konstverk.

ikon

Kontakta oss

Ungdomshäng/workshop, kontakta:

Nicole Molina, projektingenjör

Hamn- och gatuförvaltningen

070-810 72 31

nicole.molina@varberg.se

 

Konst/gestaltningsuppdrag, konktakta:

Bodil Hedberg Petersson, konstkoordinator

Kultur- och fritidsförvaltningen

0701-49 62 95,

bodil.hedberg.petersson@varberg.se

Självservice & blanketter