Sök

Att bo i Västerport

Visualisering av Västerport.

Många undrar redan: Hur ska jag göra för att anmäla intresse för en lägenhet i Västerport? 50 procent av bostadsrätterna i Västerport etapp 1 kommer, enligt Varbergs kommuns praxis, att förmedlas genom kommunens bostadsrättskö.
Resterande lägenheter förmedlar byggaktörerna själva, antingen genom mäklare eller genom sina egna köer.

Än är det dock tidigt i processen: avtalen mellan kommunen och de byggaktörer som vann markanvisningstävlingen i etapp 1 är ännu inte färdiga.
Men precis som i andra områden där det byggs bostadsrätter på kommunal mark i Varberg, kommer följande att gälla när det väl blir aktuellt:

Kommunens bostadsrättskö

50 procent av bostadsrätterna förmedlas genom kommunens egna bostadsrättskö (på samma sätt som det gjorts sedan 1992 då kön skapades).
Resten av bostadsrätterna förmedlar byggaktörerna själva, oftast med hjälp av lokala mäklare.
-De flesta aktörer brukar använda mäklare, men det finns också de som har egna köer, säger Leif Andersson, kommunens markförvaltare.

Samarbete med mäklare

Det är Leif som går igenom kön när det blir dags för fördelning, senast gällde det lägenheterna i kvarteret Alunskiffern i Breared.
-Kommunen skriver inga avtal, det här är endast en förmedlingstjänst. Vi samarbetar alltid med de aktuella mäklarna – eller aktören själv – till exempel när det gäller vilken information som ska skickas ut om objekten. När sista anmälningsdag har passerat går vi tillsammans igenom vår kö och mäklarens kö, och ser till att de sökande blir erbjudna en lägenhet efter bästa turordning.

Det här gäller alltså endast bostadsrätter. Hyresrätterna som byggs i Västerports första etapp kommer förmedlas av byggaktörerna själva.

Här finns information för dig som är intresserad av att ställa sig i kommunens bostadsrättskö.

ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

Självservice & blanketter