varningsikon

2021-01-22

Kommunens verksamheter påverkas av covid-19

Varbergs kommun arbetar löpande med att anpassa verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök

Vad händer just nu?

Barnens Boulevard skrivet på marken

Fortsatt fokus på detaljplan och kommande avtal med byggaktörerna. Marksanering snart i gång, likaså en utställning på Komedianten. Och så har projektet haft sitt första studiebesök på mycket länge!

  • Arbetet med detaljplanen inför den nya granskningen pågår. De kompletterande utredningarna som behövts göras är i princip färdiga. Tid för granskning planeras till den senare delen av hösten.
  • Projektet har regelbundna möten med byggaktörerna i etapp 1 inför de markanvisningsavtal som ska tecknas under hösten.
  • I november börjar saneringen av markföroreningar i etapp 1, det vill säga i det gamla färjeläget. En entreprenör kommer inom kort att handlas upp och arbetet beräknas vara i gång i november. Padelbanan vid Hertiginnan Ingeborgs torg kommer stå kvar september ut.
  • Vi har haft vårt första studiebesök sedan corona kom till vårt land! STF Varberg och Kungsbacka tillbringade en förmiddag i Varberg: först en rundvandring i hamnen med guiden och Varbergskännaren Peter Börjesson, och därefter en presentation av Västerport i fullmäktigesalen. Gästerna bjöds på frukt, mineralvatten och (hand)sprit😉
  • Arbetet med en utställning om det växande Varberg är i full gång. Utställningen ska visas på Kulturhuset Komedianten, ni har kanske redan sett flygfotomattan i cafédelen på första plan. Västerports del av utställningen kommer att stå en trappa upp, på det som kallas Evenemangsplatsen. Premiär: Senare i höst.

    Tillbaka till startsida nyhetsbrevlänk till annan webbplats
ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

Självservice & blanketter