Kommunens kommunikationschef Krister Svahn in action i Arena Varbergs nya studio.

Alla känner nog att det ska bli skönt med ett jullov

På Arena Varberg är det vanligtvis liv, rörelse och uppsluppen stämning med konserter, konferenser och event. När restriktionerna satte stopp för evenemangen blev läget ett annat. Maria Östby och Inger Långström från Arena Varberg berättar om sitt annorlunda år.

Känslan vid början av 2020 var bra, vi hade många stora event och konferenser inbokade. Detta ändrade sig snabbt och under februari och början av mars började mycketavbokas eller skjutas fram. Samtidigt fick vi en ny VD som fick lite att bita i, om man säger så. Väldigt mycket bokades om till hösten – vi trodde nog alla att det skulle vara över till dess…

Då det blev mindre att göra använde vi tiden till att främst göra alla saker som samlats på hög – rensa, slänga, måla, och röja runt i huset med sådant som vi inte hinner annars. Vi såg det som ett bra tillfälle för att förbereda och vara redo inför höstens ”anstormning”. Alla var vid gott mod, eftersom vi kände trygghet i våra arbeten och med varandra.

Tiden gick och vi insåg att vi måste börja tänka bredare med vad vi skulle kunna erbjuda våra kunder. Ett steg var att lära oss mer om den nya digitala mötesvärlden. Det fanns mer och mer behov av att få ut information digitalt och då krävdes investeringar för att klara av detta. Det resulterade i en ny studio avsedd för filmningar och digitala sändningar.

I studion hålls live streaming, digitala konferenser och hybridmöten. Kunderna kan också hålla exempelvis digitala årsmöten, webbinarium eller produktlanseringar – med hjälp av en riktig proffskamera. Vi tar hand om det tekniska och kan på så sätt lyfta kundernas möte till en snygg produktion. Vi kan hjälpa kunderna med hur man skapar innehåll och engagerar deltagarna i ett helt digitalt möte, utan att någon behöver vara på plats rent fysiskt.

Hösten har känts annorlunda och beskeden har varit skiftande. För en stund började konferenser bokas på med mindre antal deltagare. Det kändes positivt och vi hade att göra, vilket gjorde att vi trodde att det skulle bli en bra höst trots allt. Tyvärr började det så småningom gå upp för alla att pandemin inte var över. Då blev läget lite oroligt och osäkert igen.

Det kom ett nytt bakslag och nu har vi i stort sett inga ”vanliga” konferenser innan jul. Återigen flyttades bokningar framåt, de flesta till våren 2021. Däremot har vi en del anpassade möten, mest i vår nya studio som har använts flitigt.

Detta år har varit mycket upp och ner, och fram och tillbaka, för oss. Alla känner nog att det ska bli skönt med ett jullov. Vi behöver tid att tänka över vad som har hänt och ladda om inför våren.

Senast publicerad: