2021-09-30

En sommar under pandemin

Sommaren 2021 bjöd på många fina soldagar, jordgubbar, sand mellan tårna och möjligheten till att besöka stadens olika turistmål. Tack vare de insatser som genomfördes i våras och under sommaren kunde sommaren 2021 upplevas som vilken sommar som helst trots den pågående pandemin.

Inför sommaren 2021 gjorde Varbergs kommun och besöksnäringsföreningarna i Varberg flera insatser för att skapa så goda möjligheter som möjligt för en upplevelserik och trygg semester för både kommuninvånare och turister. Man hoppades på att kunna sprida ut både invånare och turister över hela Varberg under en längre tid för att på så sätt göra det möjligt för folk att hålla avstånd och minska smittspridningen.

En kampanj som hölls var bland annat ”Sommaren är längre i Varberg – juni, juli, augusti och augusti” för att förmedla att sommarsäsongen förlängdes och att augustikänslan skulle finnas kvar september ut. Flertalet av Varbergs näringsverksamheter höll därför öppet längre och stränderna hölls rena hela september ut. Att sommarsäsongen förlängdes gjorde att folk valde att besöka Varberg under flera månader istället för bara några få veckor.

En annan kampanj som hölls var ”Njut av hela Varberg – vi sprider ut oss och håller avstånd” för att informera om Varbergs alla besöksmål och badplatser både centralt och på landsbygden. Informationen kring Varbergs alla smultronställe verkade ha nått ut till både kommuninvånare och turister vilket resulterade i att alla inte åkte till samma ställe och gjorde de lättare för folk att hålla avstånd.

Magnus Thomson, Destinationsutvecklare på Näringslivs- och destinationskontoret, upplevde att alla tog sitt ansvar i sommar, både näringsliv och besökare. Förhoppningen om en upplevelserik och trygg semester för både kommuninvånare och turister blev verklig då de åtgärder som planerades och genomfördes var framgångsrika. Man lyckades med att bibehålla Varbergs attraktivitet, få folk att besöka turistmål runt om i Varberg och även semestra hela september ut. Något som också är värt att nämna i sammanhanget är Varberg hade högst beläggning av alla hotell i Sverige i somras!

Senast publicerad: