Medarbetarna på Daniels avdelning har inte sett varandra på länge

Det har gått ett helt år och några månader sedan Daniel Holdenmark och de flesta av hans 18 medarbetare började med delvis distansarbete, för att sedan i oktober arbeta i princip helt på distans.

Daniel är avdelningschef på stadsbyggnadskontoret och ser flera fördelar med att arbeta på distans. De är ett gäng bestående av bland annat bygglovhandläggare och byggnadsinspektörer, vars arbetsuppgifter fungerar alldeles utmärkt att utföra hemifrån.

Bättre än förväntat

– Det har gått förvånansvärt bra. Vi ses digitalt både internt men även med våra kunder och allmänheten. Vi har tagit ett stort ansvar för att verksamheten ska fungera och att kunderna ska få bra service utan att märka att förutsättningarna för oss förändrats.

Utmaningen för gruppen är den sociala gemenskapen och att ingen ska känna sig ensam. Daniels upplevelse är dock ändå att sammanhållningen i gruppen fungerar även när de inte ses fysiskt och att medarbetarna är väldigt måna om varandra.

– Det som jag längtar till när vi ses på riktigt är att vi ska kunna ha ännu mer daglig kontakt så att jag kan coacha och på ett annat sätt se hur alla mår och har det. Det personliga mötet är ju så viktigt i det sammanhanget även om det har gått förvånansvärt bra även på distans.

Det har också varit svårare än vanligt att fortsätta det så viktiga utvecklingsarbetet på avdelningen.

Ser flera fördelar

Även om det stundvis kan kännas tungt och tråkigt att arbeta hemifrån, finns det fördelar med att inte behöva åka till jobbet varje dag.

- Jag kan styra mer över min vardag. Mer flexibla morgonrutiner har bidragit till mindre stress och en förbättrad arbetsmiljö säger många. Personligen har jag genom distansarbetet fått mer tid med mina barn. Det känns mycket värdefullt och fint. Då jag är pendlare i vanliga fall innebär distansarbetet för mig att jag inte heller påverkar miljön på samma sätt som tidigare.

Flera av Daniels medarbetare har signalerat att de upplever sig själva som mer effektiva när de arbetar hemifrån.

– En positiv grej som pandemin medfört är att vi tvingats till att ta enorma steg i digitaliseringen av vårt arbetssätt. Det har vi hela tiden arbetat för men pandemin snabbade på förloppet. Alla processer har blivit digitaliserade och tack vare det har vi inga arbetsmoment som kräver att vi är på kontoret, säger Liridon Haxhimustafa som är en av Daniels medarbetare.

Viktigt med en bra kontorsplats hemma

Den fysiska arbetsmiljön hemma har blivit viktigare än någonsin eftersom vi kan spendera hela eller stora delar av vår arbetsvecka där. Emma Johansson, också Daniels medarbetare, har löst ergonomin genom att köpa ett höj- och sänkbart skrivbord.

— Det känns som ett väldigt bra beslut. Och teknikmässigt fungerar det lika bra att jobba hemma som på kontoret.

Liridon har istället löst ergonomin genom att låna hem kontorsstol, tangentbord, mus, och sina två skärmar.

– Jag har även inrett ett rum för arbete så att jag kan stänga av jobbet när jag slutat. I början hade jag bara datorn framme på köksbordet och då var det lätt att jag ”bara skulle göra en grej” på kvällen, vilket inte är hållbart i längden, säger Liridon.

Utöver ergonomin kan det vara klokt att försöka hålla liv i några rutiner.

– Till exempel försöker jag hålla på fikarutinerna och ta många små pauser. Annars blir det lätt att jag bara jobbar på. Dessutom har vi en hund som är hemma med mig större delen av veckan. Med henne tvingas jag ut på promenader oavsett väder.

En svart-vit hund som sitter på gatan.

Emmas cocker spaniel Bosse ser till att hon kommer ut varje dag.

De allra flesta som testat på distansarbetslivet under en period kan nog enas om att kollegorna och det sociala är det man saknar mest från tiden innan pandemin. Fikastunder och snack i korridoren, där många frågor faktiskt fått sin lösning, är svåra att ta igen på andra sätt.

Framtiden

– Jag tror att det vi upplevt och erfarit under pandemin vad gäller distansarbetets möjligheter kommer att omvälva hur vi ser på arbetsplatsens betydelse i grunden. Jag tror inte att våra verksamheter fungerar optimalt vid enbart distansarbete men pandemin har ändå tydliggjort många fördelar med en större flexibilitet när det gäller var det dagliga arbetet utförs, säger Daniel.

Med dessa för- och nackdelar som identifierats, undrar nog många hur arbetslivet efter pandemin kommer att se ut. Daniel fortsätter:

– Vissa delar i arbetet behöver vi ses fysiskt för att kunna genomföra. Och för den gemensamma kulturens skull är det viktigt att vi ses ibland. Men var leveranserna sker kan individanpassas mycket mer än vad vi hittills gjort. En kombination av distansarbete med arbete på plats är vad jag tror på för framtiden. På så vis minskar vi också miljöbelastningen och gör oss sannolikt också till en ännu mer attraktiv arbetsgivare.

– Jag hoppas så klart att det ska återgå till något som liknar hur vi hade det före pandemin. Jag tror att hur vi jobbar hemifrån kommer att förändras och att hemarbete kanske ökar jämfört med innan, även när vi kan träffas som vanligt igen. En större flexibilitet med hur och när vi kan arbeta hemma, men fasta dagar då vi alla träffas på plats känns som en bra lösning, tycker Emma.

Senast publicerad: